İntikam Birimi'nden Egîd Civyan anısına eylem

Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi, Van ve Amed'de askeri noktaları hedef alırken, Batman'da kayyuma ait bir yol yapım aracını imha etti. Eylemlerin Egîd Civyan anısına düzenlendiği belirtildi.

Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşanan süreç her nefeste direnerek mücadele etme sürecidir" dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: "Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğünü gerçekleştirme dönemidir. Dönem örgütlenerek sistemimizi kuracağımız ve zafere kilitlenen serhildanlarımızla özgürlüğümüzü sağlayacağımız dönemdir. Süreç zafere her zaman kinden daha yakın olduğumuz bir dönemdir. Halkımızın öncülüğünde ülkemizin dağlarını ve şehirlerini özgürleştirme dönemidir. Süreç iç sorunlarla iç tartışmalarla sürekli tartışma dönemi değil, düşman karşısında birliğimizi güçlendirerek sonuç alma dönemidir."

Açıklamada üç kentteki eylemler şöyle sıralandı:

13 Ekim'de Van Edremit'te TOKİ faşizminin paralı ordusuna ait bir özel harekatçı jandarma uzman çavuş cezalandırıldı. Bölgeyi ablukaya almasına karşın birimimiz sağlam şekilde ayrıldı.

12 Ekim'de Van Bostaniçi Esendere'de askeri kulübeye el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlendi, kulübe çevresi ateşe verildi

12 Ekim'de Van Yeni Mahalle Ayaz 1 sokak'ta geçen devriyeye aracına el yapımı patlayıcı ve kısa namlulu silahlarla eylem düzenlendi.

12 Ekim'de Batman Hilal Mahallesinde kayyuma ait yol yapım aracı (asfalt düzeltme aracı) yakılarak imha edildi.

11 Ekim'de Amed Farqin'de (Silvan) askeri birliğin iki noktasına ses bombalı eylem yapıldı."

İntikam Birimi, "Yapılan eylem Van'ın Çatak ilçesinde 11 Eylül tarihinde şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan anısına düzenlenmiştir" dedi.