İstanbul'da HDP binalarına baskın

Türk polisi, zindan direnişine dikkat çekilen pankartların asıldığı İstanbul'daki HDP binalarını bastı.

Cezaevlerinde İmralı tecridine karşı 55. gününde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla kimi pankartların asıldığı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul’daki ilçe örgütü binalarına polis baskınları yapıldı. Ulaşılan bilgilere göre şu ana kadar baskın yapılan yerler arasında Bağcılar, Ümraniye, Sancaktepe, Esenyurt, Beylikdüzü, Sultangazi, Beyoğlu, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Esenler, Üsküdar, Kartal, Maltepe, Güngören, Şişli ilçe örgütü binaları var.

Parti binalarına asılan “Açlık grevlerine ses ver” ve “Tecridin kaldırılması, hak ihlallerinin son bulması, hasta tutsakların serbest bırakılması, çıplak aramanın son bulması için açlık grevinde olan tutsakların talepleri kabul edilsin” yazılı pankartlara el konuldu.

Baskınlarda parti binalarında bulunan ve yarın saat 15.00’de Kadıköy’de gerçekleştirilecek açıklamaya ilişkin basılan çağrı broşürlerine de el konuldu.

Baskın yapılan parti binalarının eşbaşkanları, ifadeleri alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüklerine götürüldü.

EŞBAŞKAN AVCI'DAN TEPKİ

İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, baskınlara tepki gösterdi.

Avcı, “Bir siyasi partinin kendi ilçe binalarının önüne istediği pankartı asabilir. Eğer yasadışı bir durum varsa ya da soruşturmalık bir durum varsa ilçe eşbaşkanları ifadeye çağrılır. Bu yönü ile ilçe binalarımızın içine girilmesi, arama yapılması ve pankartlara el konulması mahkeme kararı gerektirir. Bu biçimi ile bu kararı veren savcının tutumu hem de polisin tutumu parti faaliyetlerimizi engellenmesidir. Bu yönüyle partimize baskı var biz bu baskıyı kınıyoruz” dedi.

Avcı, tecride karşı başlayan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yarın Kadıköy’de yapacakları basın açıklaması öncesinde böyle bir baskının yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade ederken, Avcı, “Yarın planladığımız açıklamamızı yapacağız ve tüm ilçe binalarımıza pankartlarımızı da asacağız” diye konuştu.