İsveç Expressen: Erdoğan cihatçıları ihraç ediyor

İsveç'in en fazla satan gazetelerinden Expressen, dünyanın büyük güçlerinin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki anlaşmazlığın diplomatik yollardan çözülmesini isterken Erdoğan'ın savaş kışkırtıcılığı yaptığını ve cihatçıları gönderdiğini yazdı.

Gazetenin “Tartışma” sayfasında dün yayımlanan makalede Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve büyük güçlerin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmazlığın diplomasiyle çözülmesini isterken Türkiye'nin despot devlet başkanı Erdoğan'ın canlı yayında savaş kışkırtıcılığı yaptığı belirtildi.

Erdoğan'ın Hıristiyan Ermenilere karşı kullandığı nefret dilinin 1915'te gerçekleşen soykırımında bir milyondan fazla kurban veren Ermeni halkı arasında büyük rahatsızlığa yol açtığına dikkat çekildi.

Erdoğan'ın İslamcı gündeminin DAİŞ çetelerinin bir benzeri olduğu belirtilen makalede “Başka bir deyişle artık DAİŞ Ortadoğu ve Avrupa'da küresel istikrar ve güvenliğe yönelik en büyük tehdit değildir. Elinde bilgi olduğu için Erdoğan tereddütsüz hepimizin güvenlik ve yaşam tarzımıza yönelik en büyük tehdittir” denildi.

Türkiye'nin NATO, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ile pek çok kuruluşa üye olduğuna ve Avrupa Birliği'ne aday üye olduğuna dikkat çekildikten sonra “Erdoğan NATO'nun ikinci büyük ordusunu denetiminde tutuyor ve günümüzde Irak, Suriye, Libya, Azerbaycan, Somali ve Kuzey Kıbrıs'ta üsleri var” denilen makalede Türkiye'nin DAİŞ çetelerine destek vermesine şu ifadelerle tepki gösterildi.

“Erdoğan, Suriye Milli Ordusu'ndaki cihatçılara DAİŞ'e karşı savaşan Kürt, Ermeni ve Süryanileri yok etmeleri için maaşlarını ödüyor. Libya'da Erdoğan İslamcılarla birlikte laik güçlere karşı savaşıyor. Uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Erdoğan hayalet gemilerle Libya'ya silah gönderiyor.”

Makalede imzası bulunan Gazateci-Yazar Kurdo Baksi, uluslararası topluma Erdoğan'ın durdurulması için harekete geçmesi çağrısında bulundu.