Açlık grevindeki tutsaklar: Dayanışmayı büyütelim

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tecride karşı açlık grevini devralan 3'üncü grupta yer alan tutsaklar, eylemlerini sahiplenme ve dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle PKK’li ve PAJK'lı tutsakların başlattığı açlık grevini 3’üncü grup öncesi gün devraldı. Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir grup tutsak, açlık grevini devraldığını açıklayarak, eylemi sahiplenme ve dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Aileleri aracılığıyla mesaj gönderen tutsaklar, koronavirüsüne yakalanan arkadaşlarının olduğunu ve buna rağmen eylemi sürdürdüklerini ifade ederek, virüse karşı tedbirlerin yetersiz olduğuna da dikkat çekti.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu Mehmet Salih Ulıtaş, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde karşılaştıkları hak ihlallerini aktardı. Tecride karşı başlatılan açlık grevin devam ettiğini aktaran Ulıtaş, cezaevinde yemeklerle ilgili ciddi sorunlar yaşandığını ve dilekçesine rağmen açık görüş yapamadığını belirtti.