Açlık grevindeki tutsaklara iletişim cezası

Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevini devam ettiren Gurbet Ceylan ile Leyla Saraç Kürtçe şarkı söyleyen ve halay çeken tutsaklara, iletişim cezası verildiğini aktardı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması amacıyla Türkiye cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların 27 Kasım’da başlattıkları süresiz, dönüşümlü açlık grevi eylemi 14’üncü gününde 3’üncü grup ile devam ediyor. Cezaevlerinde büyüyen direnişle birlikte hak ihlalleri de artıyor.

Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi kadın tutsaklardan Gurbet Ceylan ile Leyla Saraç açlık grevi eylemlerini sürdürüyor. Tutsaklar, grevi kararlılıkla devam ettireceklerini vurgularken, yaşadıkları hak ihlallerine de dikkat çekti.

Tutsakların aktarımına göre; 26 Kasım günü koğuş havalandırmasında halay çekerek, Kürtçe şarkılar seslendiren Sibel Kaya, Nurcan Ersöz, Ayfer Başlığ ve Mülkiye Doğan hakkında cezaevi idaresi soruşturma başlattı. “Halay çekmek ve anlaşılmayan bir dil ile şarkı söylemek” gerekçesiyle başlatılan soruşturma, daha sonra cezaevi idaresi tarafından, “Slogan atmak ve halay çekmek” şeklinde değiştirilerek tutsaklara ‘iletişim’ cezası verildi.