'AKP ürettiği yalana kendisi bile inanmıyor'

KCK Dış İlişkiler Komitesi Sözcüsü Serdem: Faşist AKP-MHP rejimi Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarından dolayı hareketimiz hakkında yalan haberler yayarak Kürt halkı başta olmak üzere, halklara karşı düşmanlığı derinleştirmek istemektedir.

KCK Dış İlişkiler Komitesi sözcüsü Roni Serdem, Azerbaycan’a ihraç ettiği çetelerle Azeri-Ermeni savaşını başlatan işgalci Türk devleti, Kürt Özgürlük Hareketi savaşçılarının Ermenistan’da savaşmak için gittiği yönünde yaydıkları asılsız haber ve bilgilere sert bir tepki gösterdi.

KCK Dış İlişkiler Komitesi adına ANF’ye konuşan sözcü Roni Serdem, işgalci Türk devletinin yaydığı yalana AKP yanlılarının dahi inanmadığını söyledi.

Türk devletinin teşviki, hazırlığı ve planı temelinde Kafkas hattında yeni bir savaş cephesinin açılmış olduğunu vurgulayan Serdem, “Öncelikli bu savaşın tarafı ve başlatıcısı ne Ermeni halkı ne de Azeri halkıdır. Azerbaycan-Ermenistan savaşı olarak adlandırılan durumun; özünde Türk devletinin savaşı, yeni Osmanlıcılık projesi ve amacının bir parçasıdır. AKP yöneticilerin daha önce servis ettiği haritaların bu alanı kapsadığı da dikkate alındığında, durum daha net anlaşılacaktır” dedi.

Türk devletinin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya’nın birçok yerine savaş ihraç ettiğini, bu savaşı da çeteler de dahil birçok güç üzerinden yürüttüğünü vurgulayan Serdem şunları söyledi: “Tüm dünya, Türk devletinin terör ve çete gruplarının himayecisi, destekçisi ve koruyucusu olduğu bu çete gruplar üzerinden halkların katledilmesine göz yummaktadır. Dünyanın en ileri gelen ajans ve gazetelerinin faşist Türk devletinin bu savaşı başlatmak ve yürütmek için Azerbaycan’a Suriye’den binlerce paralı çete götürdüğünü kanıtlarıyla ve ayrıntılarıyla yazdı. Bu savaşa Türk devleti tarafından gönderilen birçok paralı çete ile röportajlar yayınladı. Bu kirli planı deşifre olan Türk devleti bu sefer hareketimize karşı yalan haberler yaydı.

İlk başta kendine bağlı troller eliyle sosyal medyada PKK gerillalarının Ermenistan’a gittiğini yayan TC, bu konuda inandırıcı olamayınca bu sefer bizzat devlet ve hükümet olarak devreye girerek yalanını resmileştirmiştir. İşgal etmek ve savaş çıkarmak istediği her coğrafyada ‘PKK ve Kürtler var’ gerekçelendirmesi, emellerini pratikleştirmek üzerine kurduğu büyük yalan ve aynı zamanda Kürt düşmanlığının geldiği düzeyi gösteriyor. Söz konusu propaganda aynı zamanda özel savaş politikasıdır. Özünde faşist AKP-MHP rejimi Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarından dolayı hareketimiz hakkında bu yalan haberleri yayarak Kürt halkı başta olmak üzere, halklara karşı düşmanlığı derinleştirmek istemektedir. Aynı zamanda halklar arası çelişki, çatışma ve gerilimleri tırmandırmaktadır.

Tarihte ve günümüzde halklara soykırım uygulayan Türk devleti, bu ırkçı ve faşist politikadan dolayı Kürt, Ermeni, Rum, Asuri-Süryani vb. halkları hep düşman olarak nitelemiş ve saldırmıştır. Özellikle son yıllarda neredeyse ayda bir uluslararası kriz sebebi ve yaratıcısı olan AKP-MHP faşist zihniyeti artık dünya halklarının başına bela olmuştur.

Her yere savaş götüren, istikrarsızlık yaratan ve işgal eden bir pozisyon ve pratik sahibi bu Türk rejiminden kurtulmak artık kaçınılmaz olmuştur. Bu faşist ve savaş sevici Türk rejiminden artık kurtulmanın zamanı gelmiştir. AKP-MHP faşist rejimini yıkma zamanı gelmiştir. Türk devletinin kışkırtma ve işgaline ‘dur’ deme zamanı gelmiştir. Tüm halklar ve demokrasi güçlerinin savaş kışkırtıcılığı, milliyetçi, ırkçı tutum ve politikalara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz.”