Amed, Urfa ve Hatay'da protestolar devam etti

HDP'ye yönelik siyasi soykırım Amed, Urfa ve Hatay'da protesto edildi. Eylemlerde "boyun eğmeyeceğiz" mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik 25 Eylül'de yapılan siyasi soykırım saldırıları protesto edilmeye devam ediyor. Amed, Urfa ve Hatay'da bugün de halk ve kurumlar sokağa çıktı, AKP-MHP iktidarına teslim olunmayacağı mesajını verdi.

AMED
Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis Kavşağı’nda açıklama yaptı.
Amed Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Samet Ucaman, "İktidar hırsı toplumsal barışı ve yaşamı dinamitlemiştir. Savaş konsepti devreye girmişti artık” dedi.
Ucaman, “İktidarın kutuplaştırıcı dili milliyetçi kesim üzerinde Kürtlere karşı kışkırtıcı dil haline gelmiştir. Bundan kaynaklı son dönemlerde Batı’da Kürtlere karşı ırkçı saldırılar gerçekleşirken bölgede ise mevcut sistem eliyle taciz ve tecavüz konsepti geliştirilmiştir. Batman’da sistematik olarak tecavüz ettiği kadının intiharına ve ölümüne sebep olan uzman çavuşun serbest bırakılması, bu tecavüz konseptinin ifşası anlamına gelmektedir” diye konuştu.
Batı kentlerinde yaşanan ırkçı saldırılara dikkati çeken Ucaman, cezasızlık politikasının bu tür olayları daha da arttırdığını vurguladı. Türk askerleri tarafından helikopterden atıldıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut’u hatırlatan Ucaman, “İşkence yasalarla suç sayılmasına rağmen cezasızlıktan güç alan güvenlik güçlerinin böyle insanlık dışı uygulamalara başvurmaları bir yerlerden teminat aldığının göstergesidir” dedi.
Ucaman, şunları da söyledi: “Daha bu akşam içinde STÖ üyelerinin de bulunduğu gözaltılar yaşanmış bulunmaktadır. Tüm bu yaşanan ve yaşatılanlar hayırlı hiçbir sonuca götürmeyeceğini biliyoruz ve buna karşı tüm demokratik haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.”

URFA
HDP Urfa İl Örgütü, parti binası önünde oturma eylemi ve açıklamayla siyasi soykırımı protesto etti.
HDP İl Eşbaşkanı Emine Çetiner, Türk askerinin helikopterden atarak katlettiği Servet Turgut’u andı. Çetiner, bu sabah Amed merkezli gözaltı operasyonlarına da tepki göstererek, “HDP küçülmez. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Her gün faşist bir saldırı ile karşı karşıya kalıyoruz. Tüm bunlara rağmen büyüyoruz ve bir umut partisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

HATAY
HDP İskenderun İlçe Örgütü, parti binasında yaptıkları açıklamayla siyasi soykırım operasyonlarını kınadı. "HDP umuttur, susturulamaz" pankartının açıldığı eyleme EMEP, SYKP, İHD ve çok sayıda partili katıldı.
HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Nevzat Güzel, "Sizin seçim hesaplarınıza boyun eğecek ne bir parti var ne bir halk var ne de bir Türkiye var. HDP'siz bir Türkiye yaratmayı başaramayacaksınız” şeklinde konuştu.