Ankara’da çok sayıda sağlık emekçisi gözaltına alındı

Türk polisi Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Başkanı Ali Karakoç’un da aralarında olduğu çok sayıda sağlık emekçisini gözaltına aldı.

Polis, Ankara Şehir Hastanesi’nde özlük hakları için seslerini duyurmak isteyen sağlık emekçilerine saldırdı.

Polis saldırısı sonucunda Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Başkanı Ali Karakoç, ATO Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Uğurlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eşbaşkanları Kubilay Yalçınkaya ve Nazan Karacabey, İbrahim Kara, Yüksel Delce, Mahmut Konuk, Osman Çokaman gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından sağlık çalışanları hastane önünde alkışlarla protesto eyleminde bulundu.

Eylem sırasında konuşan SES Genel Sekteri Pınar İçel, açıklama yapmanın Anayasal hak olduğunu söyledi ancak polisler, İçel’i gözaltına almakla tehdit etti. Haber takibi yapan basın emekçileri de engellendi.

Aynı amaçla bir protesto eylemi de İzmir’de gerçekleşti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Konak Kemeraltı’da açıklama yaptı. SES Şube Eşbaşkanı Nursel Yücesoy, "Pandemi sürecinde iş yükümüz arttı, çok tehlikeli olan işyerlerimizde uzun çalışma saatleriyle, korunaksız ve korumasız ortamlardaki mesleki risklerimiz daha da ağırlaştı" dedi.