Bayındır: AKP-MHP zora düşünce HDP'ye saldırıyor

AKP-MHP iktidarının zora düştükçe HDP'ye saldırdığını söyleyen DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, "Türkiye'de insanca, hak, hukuk çerçevesinde siyaset yapacağım diyen herkes AKP-MHP'nin siyasi soykırım politikalarına sert tepki göstermeli" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, 'Kobanê soruşturması' adı altında yapılan siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin konuştu. AKP-MHP iktidarının zora düştükçe HDP'ye saldırdığını söyleyen Bayındır, iktidarın bu şekilde ayakta durmaya çalıştığını vurguladı. HDP'nin Kobanê eylemlerine ilişkin birçok defa soru önergesi verdiğini hatırlatan Bayındır, "Fakat bütün soru önergeleri AKP-MHP tarafından reddedildi. Bu da Kobanê Serhildanında yaşamını kaybedenlerin sorumlusunun AKP-MHP olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bütün bunlar meclis kayıtlarında da var" diye konuştu.

AKP-MHP'nin HDP'ye karşı siyasi soykırım operasyonları başlatarak, Kobanê serhildanındaki suçlarını örtmeye çalıştığını kaydeden Bayındır, devamla şunları belirtti: "Kobanê serhildanı birkaç yılda bir gündeme geliyor. AKP-MHP Kobanê eylemleri üzerinden HDP'ye saldırıyor. Bu olayın üzerinden 6 yıl geçti. Kamuoyu AKP-MHP'nin artık ülkeye yönetemediğini çok iyi görüyor. Ülkenin her alanında kaos ve gerilim var. Halkın bunu görmemesi için de muhalefete saldırıyor. AKP-MHP'nin suçlarını teşhir eden ve politikalarına karşı çıkan tek parti HDP'dir. Bu yüzden HDP sürekli iktidarın hedefi oluyor. İktidarın HDP'yi 'terörize' etme planı boşa çıkacaktır."

ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

İktidarın 'terörize' etme planlarına karşı HDP'nin gün be gün daha da güçlendiğinin altını çizen Bayındır, halkın ilk seçimde AKP-MHP'yi yenilgiye uğratacağını söyledi. İktidarın HDP'yi kendisine engel olarak gördüğünü vurgulayan Bayındır, AKP-MHP'nin en büyük amacının HDP'yi zayıflatmak ve dostlarından koparmak olduğunu belirtti.

İktidarın böyle bir hayal kurduğunu sözlerine ekleyen Bayındır, "İktidar artık yolun sonuna geldi. Halk artık kimin demokratik siyaset yürüttüğünü, kimin ülkenin geleceğini düşündüğünü çok iyi biliyor. AKP'nin hiçbir politikası artık sonuç almıyor. AKP hangi politikaya başvurursa vursun ne biz ne de HDP geri adım atmayacağız. Asla boyun eğmeyeceğiz bu da onlara dert olsun" dedi.

KARS BELEDİYESİ AKP-MHP'YE DERT OLDU

Son günlerde Kars Belediyesi'nin iktidar tarafından hedef gösterildiğine dikkat çeken Bayındır, "Kars AKP-MHP'nin en büyük derdi olmuş. DBP olarak Iğdır Belediyesi'ni kazandığımız zaman AKP'li hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, 'artık Ermenistan sınırına dayandılar' açıklamasını yaptı. Sürekli böyle bir korku yaşıyorlar. Kars da AKP-MHP'ye dert olmuş durumda. Kars şehri farklı bir yer ve zengin bir kültüre sahip. Bu şehirde Kürt, Türk, Acem ve Terekemeler yaşıyor. Kürdistan'da yaşayan bütün halklar zengin bir kültüre sahip.

HDP'nin belediyeyi kazanmasından sonra Kars halkı ilk defa böyle iyi hizmet gördü. Belediye Eşbaşkanları hırsızlık ve yolsuzluğun tüm yollarını kapattı, belediyeyi halkın hizmetine soktular. AKP-MHP ise belediyeyi kötü göstermek için harekete geçti. Bu çerçevede Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca ile HDP meclis üyeleri gözaltına alındı. Karslı yurttaşların hepsi belediyenin çalışmalarını olumlu görüyor. Belediyelerimi ve meclis üyelerimiz halka hizmet etmek dışında hiçbir 'suç' işlememiştir. HDP Kars'ta yeni bir yol açtığı için, AKP-MHP'nin hedefi haline geldi" şeklinde konuştu.

MUHALEFETİN TEPKİSİ ZAYIF

Siyasi soykırım operasyonları sonrası HDP'ye hem yurtiçinde hem de yurt dışında birçok kişi ve kurumdan destek geldiğini anlatan Bayındır, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Hem Kürdistan ve Türkiye'de hem de yurt dışında AKP-MHP'nin başlattığı siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterildi. Türkiye muhalefetinin tepkisi iyi ama zayıf. Muhalefetin hukuksuz operasyonlara karşı birlik olması ve demokratik bir siyaset için çalışma yürütmeli.

Siyasi soykırım politikaları ve faşizme karşı bütün kurum ve muhalefet partileri güçlü bir mücadele yürütmeli. Çünkü bu operasyon sadece HDP'ye karşı değil, tüm Kürdistan ve Türkiye halklarına karşıdır. Türkiye'de insanca, hak, hukuk çerçevesinde siyaset yürütmek isteyen herkes AKP-MHP'nin soykırım politikalarına karşı güçlü bir tepki göstermeli."