Birleşik Gençlik Meclisleri: Bu sisteme mecbur değiliz !

Kadıköy’de bir araya gelen Birleşik Gençlik Meclisleri, iktidarın salgın sürecindeki politikalarını protesto ederek, "Önlem yok faşizm var, bu sisteme mecbur değiliz" mesajını verdi.

Birleşik Gençlik Meclisleri, iktidarın salgın sürecindeki yanlış politikalarını Kadıköy İskele Meydanı’nda protesto etti. HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun destek verdiği eylemde, “ Önlem yok faşizm var, bu sisteme mecbur değiliz” yazılı pankart ile “ İnternetim yok, derdim YÖK”, “ Önlem yok faşizm var” dövizleri taşındı.

Sık sık, “ Diplomalı işsiz olmayacağız”, “ Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarının atıldığı eylemde, Birleşik Gençlik Meclisleri adına açıklamayı Bekir Açar okudu. Tüm kesimlerini derinden etkileyen salgının her geçen gün toplumsal çelişkileri daha da keskinleştirdiğini belirten Açar, salgının insanlığı tehdit eden bir durum haline gelmesiyle birlikte geleceksizleşmenin, işsizliğin, yoksulluğun, intiharların, geçinememenin had safhaya ulaştığını hatırlattı.

YÖNETEMİYORSUNUZ !

Türkiye ‘de de emekçiler, gençler, kadınlar, LGBTİ+ bireyler, sermayenin acı reçetesini ödediğini vurgulayan Açar, bunun en büyük sebeplerinden biri ise ekonomi çarklarının asla durdurulmaması olduğunu kaydetti.

"Ölen ölür kalan sahalar bizimdir" mantığı ile hareket eden iktidarın, emekçilere tam anlamıyla sürü bağışıklığı uyguladığına işaret eden Açar, şöyle tepki gösterdi:

“Yönetemiyorsunuz! Çünkü işçiden, emekçiden, halktan aldığınız vergileri yandaşlarınıza ve kendi faşist sisteminizi sürdürmek için kullandınız. Yönetemiyorsunuz! Çünkü sokağa çıkmayı yasaklıyorsunuz, ama 4 milyon işsizin ne ile yaşamını idame ettireceğini düşünmüyorsunuz. İnsanlar açken, ödemelerini yapamazken sizin söylediğiniz gibi keyif çaylarını yudumlayamıyor. Tekstil işçisi, fabrika işçisi, inşaat işçisi, herhangi bir tedbir alınmaksızın acımasızca çalıştırılıyor. Yönetemiyorsunuz! Çünkü şu anda binlerce öğrenci uzaktan eğitim sistemini kullanamamakta. Bilgisayarı veya interneti olmadığı için EBA'ya giremiyor ve eğitimini alamıyor. Sürekli çöken EBA sisteminiz gibi sizin de çöküşünüzün yakın olduğunu bilin.“

MAKUL GENÇLİK OLMAYACAĞIZ !

Gençleri geleceksizliğe ve yıkıma mahkum eden bu düzeninizden hesap soracaklarını vurgulayan Kaçar, “Korkuyor muyuz? Hayır. Boyun eğecek miyiz? Hayır. Asıl korkan faşist iktidar olduğu için bizi evlere tıkmaya çalışıyor. Ancak başaramayacaklar. Gençlik susmadı, susmayacak. Makul gençleriniz olmadık, olmayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından tüm gençlere Birleşik Gençlik Meclisleri’ne katılma çağrısında bulunarak, “ Bu sisteme mecbur değiliz” vurgusu yapıldı.