Demokratik kitle örgütlerinden HDP'ye destek açıklaması

Ankara'daki bir çok demokratik kitle örgütü, siyasi soykırım operasyonlarının hedefi olan HDP'ye destek amacıyla ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı Halkevleri, Devrimci 78’liler Federasyonu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi tarafından Halkevleri Genel Merkez’inde gerçekleşti.

Açıklamayı şair Ahmet Telli yaptı. Gözaltılar ve kayyımlara tepki gösteren Telli, "Kin, nefret ve intikam çığlıkları ile uygulamaya konulmuştur" dedi.

“Ülkeyi savaş batağına sokan bu anlayışın atadığı kayyım ilk olarak Kars Belediyesi önünde fetih namazı kılmıştır" tepkisinde bulunan Telli, Kars Belediyesinin önünde "fetih namazı kılanların 12 Eylül’ü devam ettirenler" olduğunu kaydetti.

Telli şunları ekledi: “12 Eylül 40 yıldır devam ediyor. Egemenlerin ihtiyaçlarına göre AKP eliyle yeniden ve yeniden tahkim edilerek sürdürülüyor. Hakkında hiçbir yargı kararı olmadan Kars Belediye Başkanını görevden almak, belediye meclisini yok sayarak Kayyım atamak hukuki, ahlaki ve vicdani bir yaklaşım değildir. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Kars Belediye Başkanı başta olmak üzere hakkında yargı kararı olmayan ve rehin tutulan tüm seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte HDP PM üye ve yöneticileri derhal serbest bırakılıp görevlerine iade edilmelidir.”