Devrimci Cephe milislerinden Ege’de bir dizi eylem

Devrimci Cephe Milisleri, KCK’nin ilan ettiği “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini selamlamak amacıyla Ege bölgesinde bir dizi eylem yaptığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Devrimci Cephe Milisleri KCK’nin 12 Eylül’de ilan ettiği “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini selamlamak için bir dizi eylem yaptığını duyurdu.

Devrimci Cephe Milisleri açıklamasında şunları belirtti: “12 Eylül tarihinde KCK, ‘Tecride, Faşizme, İşgale Son: Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ başlıklı bir hamle başlattığını ilan etti. Her şeyden önce faşist iktidarın Türkiye ve Kürdistan halklarına dönük yürüttüğü savaş ve işgal politikaları karşısında KCK’nin başlattığı devrimci hamleyi selamlıyoruz. Bu hamle faşizmin özellikle Kürdistan halkına dönük savaş, sömürgeleştirme ve asimilasyon politikaları karşısında devrimci bir tutum alıştır.

Bu hamle çerçevesinde Türkiye ve dört parça Kürdistan’a dönük mücadele sloganlarıyla ve bu sloganları sahiplenen açıklamaları selamlama ve pratiği gereği Devrimci Cephe Milislerimiz tarafından Ege bölgesinde bir dizi eylem gerçekleştirilmiştir.

Bizler Devrimci Cephe Milisleri olarak KCK’nin başlattığı devrimci hamleyi önemli ve değerli buluyoruz. Bu temelde birleşik devrim güçlerinin görevi Türkiye ve Kürdistan devriminin ortak mücadelesini büyütmek ve faşizmi yıkacak olan birleşik devrim bayrağını Türkiye metropollerinde daha da güçlü dalgalandırmaktır.

Ayrıca yakın zaman içerisinde Ergenekon ve Kızıl Elma koalisyonun AKP-MHP iktidarının, hedefinde yine Ermenistan halkı bulunmaktadır. Uyarıyoruz kardeş Ermeni halkına kalkan el, faşizme misliyle dönecektir.

İşçiler, kadınlar, gençler, Kürtler, Ermeniler ve bütün halkımız bu faşist iktidarın zulmü karşısında kendi hakları için mücadele etmekte ve direnmektedir.

KCK’nin başlatmış olduğu devrimci hamle, Türkiye cephesinde Komutan Orhan Yılmazkaya pratiğine dönüşmelidir. Faşizmi yıkacak olan Türkiye ve Kürdistan halklarının ortak birleşik devrim mücadelesidir.

Bu çerçevede; 20.09.2020 pazar günü Konak Kadifekale Mahallesinde Hacı Ali Efendi Caddesi üzerinde bulunan işgalci polis çetelerinin kurduğu mobil bölgeye stratejik noktadan milislerimizce havai fişekler ve EYP ile saldırılmış ve yol kapatma eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde bölge belli bir süre denetim altında tutulduktan sonra Milislerimiz güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir.

29.09.2020 salı günü İzmir’in Karşıyaka İlçesi Hasan Ali Yücel Bulvarı sahilinde bulunan işbirlikçilere ait bir restoran, milislerimizce teknik yöntemler kullanılarak yakılmıştır.

Gün faşizme karşı birleşik devrim mücadelesini yükseltmek ve faşist iktidardan hesap sorma günüdür. Bu temelde bütün imkanlar değerlendirilmeli ve faşizme anladığı dilde cevap verecek bir mücadele pratiği içinde olunmalıdır.”