Devrimci Parti: Seçimler şaibeli ve gayrimeşru

Devrimci Parti, "Seçim kararı dahil olmak üzere bütün süreç baştan aşağıya şaibeli ve gayrimeşrudur" diyerek, buna rağmen AKP'nin zayıfladığını vurguladı.

Devrimci Parti, "Sandıkta değil masada bir seçim yapılmış, CHP bu seçimin sonuçlarını kabul etmeye zorlanmıştır" dedi.

Birleşik Devrimci Parti, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sonuçların kitlelerde moralsizliğe yol açtığına dikkat çekilen açıklamada, "Son tahlilde görünen gerçek Erdoğan'ın bu seçimden galip çıktığı ve faşizmin kurumsallaşmasının önündeki bütün engelleri ortadan kalktığı yönündedir" denildi.

'MEŞRU DEĞİL'

Seçimlerin meşru olmadığına vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: 

"Seçim kararı dahil olmak üzere bütün süreç baştan aşağıya şaibeli ve gayrimeşrudur. Seçimde sarayın önündeki en önemli engel olarak görülen HDP ve bileşenleri çok uzunca bir süredir ağır baskı altına alınmış, on binden fazla üyesi ve yöneticileri tutuklanmış, gazeteleri ve yayın organları kapatılmış, ağır polis takibi altında kriminalize edilerek çalışma imkanları daraltılmış, bir çeşit kıpırdayamaz hale getirilmeye çalışılmıştır. Cumhurbaşkanı adayı, Eş Başkanları, Belediye Başkanları rehin alınmış, bileşenleri sürekli polis operasyonları gözaltı ve tutuklama terörüyle yüz yüze bırakılmış, seçim sürecini bir çeşit elleri kolları kesik halde girmeye zorlanmıştır."

'BUNA RAĞMEN ZAYIFLADILAR'

Sarayın bu seçimden zayıflayarak çıktığının belirtildiği açıklamada, "En başta MHP ile bir koalisyona gitmeye mecbur bırakılmıştır. Görünen olgu seçim manipülasyon ve hilelerinin esas olarak MHP'yi belirli bir yüzdelik dilimi üzerinde tutma yönünde şekillendiğidir. Hiç kimse bu seçimin meşru bir seçim olduğu iddiasında bulunamaz. Sandık sonuçları sanki ince matematik hesapları sonunda gizlice tezgahlanmış bir oyunun kapıları ve duvarları halka kapatılmış YSK marifetiyle halka dayatılması gibi durmaktadır. YSK tüm geçerliliğini ve seçim yapma kabiliyetini yitirmiştir" diye belirtildi.

'CHP ZORLANDI'

Açıklamada, "Sermayenin böylesi bir süreçte böylesine ağır yıkım politikalarına uygulamaya koymasının en net ve anlaşılır şekli otoriter yönetimlerdir" denilerek, "İddia edilebilir ki sandıkta değil masada bir seçim yapılmış, CHP bu seçimin sonuçlarını kabul etmeye zorlanmıştır" diye kaydedildi.