DGH/DGK-H'den Amed'de eylemler

DGH ve DGK-H, Amed'in üç farklı noktada eylemler düzenledi.

DGH ve DGK-H, 9 Ekim uluslararası komploya karşı 2 Ekim'de Şehit Hüseyin Fırat (Cihan Erbaş) birimleri tarafından Amed'in 3 farklı noktasında eylem gerçekleştirdiklerini belirterek, "Helikopterden atılan Kürtlerin hesabı sorulacak" yazılı bombalı pankart astıkları belirtildi.

EYLEMLERİN AYRINTILARI

DGH ve DGK-H tarafından yapılan açıklama şöyle:

"2 Ekim tarihinde Ş. Hüseyin Fırat (Cihan Erbaş) Cihan Erbaş birimimiz tarafından Amed'in Bağlar ilçesinde 2 farklı noktaya yerleştirilen bombalı düzenekler ile yollar trafiğe kapatılmıştır. Bağlar'da 'Helikopterden atılan Kürtlerin hesabı sorulacak' yazılı pankart bombalı düzenekle asılmıştır.

2 Ekim tarihinde tekrar Ş. Hüseyin Fırat (Cihan Erbaş) birimimiz tarafından Amed'in Sur ilçesine A-101 marketine EYP ile eylem düzenlenmiştir.

Yapılan eylemlerde gece boyunca tüm şehir abluka altına alınırken onlarca devriye aracıyla özel harekat polisleri alanlarda dolaşmıştır. Şehirde bir çok yol trafiğe kapatılırken bir çok yolda da kontrol noktaları kurulmuştur. Tüm bunlara rağmen birimimiz güvenli bir şekilde alanlardan çıkmıştır.

Gerçekleştirdiğimiz eylemlerin 9 Ekim uluslararası komploya karşı yapıldığını ve Kızıl İntikâm Hamlemiz çerçevesinde Önderliğimiz özgürleşene kadar eylemlerimizin kararlı bir şekilde süreceğini belirtiyoruz. Önderliğimiz üzerindeki 22 yıldır devam eden esaret durumunun bizim için kabul edilemez bir durum olduğunu ve bu duruma karşıda en kızıl öfkemizle en radikal eylemle hareket halinde olacağımızı duyuruyoruz."