DGH/DGK-H: Hamlelerle Önder Apo'yu özgürleştirme zamanı

DGH ve DGK-H, başlatılan hamlelerle Kürt Halk Önderi'nin özgürleştirileceğini belirterek, "Her yeri yakıp yıkarak Apocu Gençliğin kini ve öfkesini düşmana gösterelim" dedi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.
Koordinasyonun açıklaması şöyle:
"Bilindiği üzere Önder Apo üzerinde gerçekleştirilen uluslararası komplonun 22. yılını dolduruyoruz. Önder Apo şahsında gerçekleştirilen komplo aslında Kürdistan halklarının özgürlük mücadelesine dönük gerçekleştirilmiş tarihi bir saldırı ve komplodur.
Önder Apo 22 yıldır İmralı mutlak işkence sisteminde tüm iradesiyle mücadele etmektedir. Önder Apo daha ilk anda komployu fark etmiş ve boşa çıkarmıştır. Önder Apo’ya karşı gerçekleştirilen komployu fark eden ve buna karşı bedenini ateş topuna çeviren başta Mehmet Halil Oral arkadaş olmak üzere onlarca fedai arkadaş, 'Güneşimizi Karartamazsınız' şiarıyla gerçekleştirilen eylemlerle Kürdistan halklarına komploya karşı nasıl bir tutum vermek gerektiğini göstermiştir. Uluslararası komploya karşı daha ilk anda zindanlarda, Kürdistan’da ve yurt dışında yüz binlerce Kürdistanlı serhildana kalkmış, komploya karşı öfkesini göstermiştir. Bu serhildanlara hiç şüphesiz ki öncülük eden Apocu gençlik olmuştur. Apocu gençlik, Önder Apo’ya bağlılığın gereği hiç tereddüt etmeden bütün alanlarda serhildana kalkmıştır. Apocu gençlik başta TC faşizmine ve komploculara karşı aktif mücadele içerisinde olmuş, 22 yıldır kesintisiz serhildan ruhuyla direnmektedir.

'ÖNDERLİĞİMİZİN FELSEFESİ HEDEF ALINDI'

Geçen 22 yıl bir kez daha bize şunu göstermektedir; komplo sadece Önder Apo ve Özgürlük Hareketine karşı geliştirilmemiştir. Gelişen uluslararası komplonun tüm Kürt ve Ortadoğu halkları üzerine yapılan bir saldırı olduğu ve amaç olarak Önderliğimizin geliştirdiği yeni yaşam felsefesini ortadan kaldırmak olduğu bugün somutluk kazanmaktadır. Öndeliğimiz üzerinde devam eden mutlak tecritle bugün tüm halklar tecrit altına alınmak isteniyor. TC faşist saldırıları bu gerçekliği her gün daha fazla doğrulamaktadır. Bu gerçeği artık herkes kabul etmektedir ki Önder Apo üzerindeki tecrit ve işkence sistemi halklara karşı gerçekleştirilen tecrit ve işkencedir. Çünkü TC faşizmi bugün sadece Kürdistan halkına değil, bir bütün Türkiye halkına karşı da bir saldırı içerisindedir. Türkiye adeta büyük bir açık cezaevine dönüştürülmüştür. Başta gençlik ve kadın olmak üzere halklara rahat nefes alma imkânı bırakmamıştır. Her karşıt görüşü ya ihanetçi ya da terörist olarka göstererek saldırılarını meşrulaştırmaktadır. Oysa halklara ihanet eden ve terör suçlarını işleyen bizzat TC sömürgeciliği ve AKP-MHP faşist soykırımcı iktidarıdır. Herkes şunu bilmeli ki AKP-MHP faşist soykırımcı ittifakı halklara karşı terör suçu işlemektedir.

'HAMLELERLE ÖNDERLİĞİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Tüm bu faşist  saldırılara karşı bizler başta Bakurê Kurdistan’ın en büyük dinamiği ve öncü gücü olan Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H) olarak Önderliğimiz’e uygulanan uluslararası komployu boşa çıkartıp Önderliğimizi özgüleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Tüm dünyada büyük bir destekle gelişen Özgürlüğü Sağlama Zamanı hamlesini, DGH ve DGK-H olarak başlattığımız Kızıl İntikâm Hamlesiyle zafere taşıyacağımıza ve Önderliğimizi özgürleştireceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Kızıl İntikâm Hamlemizin öfkesi komployu yenilgiye uğratacak ve düşmana nefes aldırmayacağız. Bu vesileyle bir kere daha tüm yurtsever ve kahraman Kürdistan gençliğine çağrımız şudur ki; artık TC faşizmiyle yaşam olmaz, bu faşist devlete karşı her yeri serhildan alanına çevirelim kesintisiz eylemlerle düşmana yaşadığı günleri zehredelim. Önderliğimizi özgürleştirmediğimiz her günü yaşanmamış sayalım. Bizi var eden Önderliğimizin özgürlüğünün bizlerin özgürlüğü olduğu bilinciyle aktif mücadeleye katılalım, her yeri yakıp yıkarak Apocu Gençliğin kini ve öfkesini düşmana gösterelim."