DGH ve DGK-H'den Amed'de bir eve bombalı eylem

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H), Amed'in Silvan ilçesinde "kayyım olarak atanan işgalciye yakınlığı ile bilinen bir kişinin" evine eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

DGH/DGK-H yaptıkları yazılı açıklamada Amed’in Silvan ilçesine atanan kayyuma yakınlığı ile bilinen A.Y isimli şahsın evine 5 Aralık tarihinde eylem yaptıklarını belirtti.

Eylemin "Şehit Bawer Ceng Birimi" tarafından el yapımı bomba ile gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, sözkonusu şahsın evinde büyük çaplı maddi hasar oluştuğu ve aynı kişiye ait otomobilin imha edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, "Eylemden sonra bölge özel harekat polisleri tarafından ablukaya alınırken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Eylemimizi Kızıl İntikam hamlesi çerçevesinde gerçekleştirerek işbirlikçiliği hedef aldığımızı ve bundan sonrada işbirlikçi, işgalci, AKP yönetici ve semptizanlarının kim olursa olsun hedefimiz olacağını belirtiyoruz. Kürdistan’da yürütülen özel savaş politikaları ile gençleri fuhuş, uyuşturucu gibi yoz yaşama sürükleyen, işgalci Türk devletine çalışan herkes DGH ve DGK-H birimlerinin öfkesiyle karşılaşacaktır. Toplumumuzda hala temiz ama düşmanın şantaj ve baskıları ile zorla çalışmaya mecbur bırakılan kişiler olduğunu biliyoruz. Bu kişiler yaptıkları hatadan dönmeli ve yurtseverlik değerlerini korumalıdır. Aksi takdirde düşmanla iş birliği içinde olan ve yardım eden tüm kişi ve kurumlar hedefimiz olmaktan ve cezalandırılmaktan kurtulamayacaktır."