DGH ve DGK-H, iki kentte eylem yaptı

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H), Batman'da bir aracı, Amed'de ise bir elektrik trafosunu ateşe verdi.

DGH ve DGK-H, bir süre önce başlattıkları "Kızıl İntikam" hamlesi çerçevesinde Batman ve Amed'de iki eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamada her iki eylemek ilişkin şu detaylar verildi:

"28 Eylül tarihinde Ş. Nuda Eleftarya birimimiz tarafından Êlih'te (Batman) AKP'li şahsa ait bir araç yakılmıştır. Araç kullanılamaz hale gelirken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.

27 Eylül tarihinde Amed'in Farqin (Silvan) ilçesinde bir tane elektrik trafosu Ş. Welat Talzok birimimiz tarafından patlatılmıştır. Elektrik trafosunun patlatılmasının ardından işgalci Türk devleti bölgeyi ablukaya alırken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır."

Açıklama şu uyarılarla son buldu: "AKP-MHP faşist rejiminin her gün ve her dakika Kürdistan'a yönelik saldırıları karşısında Kızıl İntikam hamlemiz çerçevesinde birimlerimiz (...) Türk faşist sistemi ve bu sistemi ayakta tutan her türlü kişi ve kurumları hedef alacaktır. Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H) olarak soykırımcı zihniyet ve yapılarına karşı eylemsellik en temel görevimiz olup bunun pratikte gerçekleştireceğiz. Faşist sistemin tüm mal, mülk ve çalışanları kanın kızıllığında boğacağız."