ESP: Faşizmi yıkmak için birleşelim!

Siyasi soykırıma tepki gösteren ESP, demokratik kamuoyuna "Faşizmi yıkmak için öne çıkalım, birleşelim" diye seslendi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK,) siyasi soykırım operasyonlarına karşı yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Partimize dönük siyasi kırım ve tasfiye saldırılarına bu sabah yeni bir halka daha eklendi. Eş Genel Başkanımız Şahin Tümüklü’nün de aralarında olduğu, MYK, PM ve İstanbul il yöneticilerimiz ile Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanı Alev Özkiraz ve MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu 19 sosyalist ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Faşist yargı ve polis mekanizması, devrim şehitlerinin uğurlanma törenlerini bu saldırı dalgasına gerekçe yaptı" denildi.

'YOLUMUZDAN SAPTIRAMAZLAR'

"Partimizi ne yolundan saptırmayı başardılar ne de tasfiye edebildiler" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu faşist iktidarı da eskitecek, hak ettiği yere göndereceğiz. Yoldaşlarımızı 10’ar 20’şer aramızdan alarak bizi eksilteceklerini sananlar ödeyeceğimiz tüm bedellere rağmen birleşerek, çoğalarak milyonlaşacağımızı ve iktidarlarını yıkacağımızı görecekler.
Ne saldırılarından korkuyoruz, ne mücadelemizden bir adım geri atıyoruz. Hayır, yeniden ve bir kez daha faşizme meydan okuyoruz!"

'ANCAK BİRLEŞEREK YENEBİLİRİZ'

ESP, işçilerden Kürtlere, kadınlardan Lgbti+’lara, Alevilerden gençlere ve aydınlara, gazetecilere kadar herkese çağrı yaparak, "Faşizmi yıkmak için bir adım daha öne çıkalım. Öfkemizi olduğu kadar güçlerimizi de birleştirelim. Sokaklarda, meydanlarda buluşalım. Faşizmin saldırıları durmayacak. Onu durduracak ve yenilgiye uğratacak yegane güç ilerici, devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir" dedi.