Eylemdeki tutsakların tuz ve limonlarına el koydular!

Eskişehir'de açlık grevindeki tutsaklardan Davut Barin, koğuşlarına baskın yapıldığını, tuz, limon gibi malzemelerine el konulduğunu aktardı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı tutsakların başlattığı açlık grevi eylemleri 11’inci gününde sürerken, greve başlayanlar üzerinde baskılar da arttı. Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevlerinin 2’nci grubunda yer alan Davut Barin, annesi Necla Barin ile yaptığı telefon görüşmesinde baskıyı anlattı.

Tecrit ve yaşanan hak ihlalleri nedeniyle oğlunun açlık grevine başladığını ancak greve başlamasıyla birlikte gardiyan ve jandarmaların bulundukları koğuşlara baskınlar düzenleyip not defteri, kitap ve birçok araç ve gereç malzemelerine el koyduğunu dile getiren Anne Barin, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Baskınlarda, tutsakların zorunlu ihtiyacı olan tuz ve limona el konulduğunu söyleyen Barin, idarenin tutsakları bu şekilde provoke ederek grevden vazgeçtirmeye çalıştığını belirtti. Çocuklarının taleplerinin kabul edilmesini isteyen Anne Barin, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.