GÜNDEM 10 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-“10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında düzenlenecek eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi, İmralı’nın karanlığında ilk barış girişim için kolları sıvarken, Ankara rejimi ise Kürt Özgürlük Hareketi’ne teslimiyet ve itirafçılık dayatacaktı.

-Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki fosil yakıt aramaya karşı başlayan Kazma Bırak Kampanyası’nı anlatan HDK Ekoloji Komisyonu’ndan Cemil Aksu, fosil yakıtın dünyadaki savaşların da temel nedeni olduğunu söylüyor.

-Türk devletinin Azerbaycan'ı desteklemesinin asıl amacının Ermenileri yok etmek olduğunu söyleyen Gazeteci Anna Harûtunoyan, uluslararası güçlerin bu savaşı durdurmak için gerekli tutumu sergilemediklerini belirtti.

-İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, muhalefet parti yöneticilerinin özellikle HDP'lilerinin tutuklanma, görevden alınma ve yerlerine başkalarının atanmalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

-Direnişin başından bu yana Cenga Heftanin'de yer alan Arap savaşçı Arin, faşizmin yıkılması ve insanlık için mücadele ediyor.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için alanlarda olacak.

-Almanya’nın başkenti Berlin’de onlarca kişinin işgal ederek barındığı bir binanın boşaltılması sonrasında düzenlenen gösterilerde polisle çatışmalar çıktı.

-Daha ekolojik olduğu iddiasıyla son yıllarda yaygınlaşan ancak ciddi tehlike oluşturan elektrikli trotinetlere karşı her geçen gün yeni yasaklar geliyor.