GÜNDEM 12 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devleti 2005’te ‘Ağırlaştırılmış Yüksek Güvenlikli İnfaz Rejimi’ni kurdu. İşkence ve tecrit yöntemleri devreye girdi. Ölünceye kadar hapsi öngören bu rejim, bir ölüm koridoruydu…

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) binası önünde düzenlenen özgürlük nöbeti, 434’üncü haftasında.

-Türk devletinin 9 Ekim 2019'da Rojava'ya yönelik başlattığı saldırıların ardından QSD ve YPJ saflarına katılan Arap savaşçılar, işgal edilen toprakları özgürleştirene kadar direneceklerini belirttiler.

-Egîd Baran, Türk zulmünü reddederek Kürdistan dağlarına giden bir gerilla. Ailesi ise Türk iktidarının HDP Amed İl binası önüne oturttuklarından. Egîd, ailesine seslendi: "Oyuna gelmeyin; gidin AKP İl binası önünde barış için oturun."

-Jair Bolsonaro’nun devlet başkanlığıyla birlikte giderek daha da silahlanan Brezilya’da suç oranlarının artışı da dikkat çekici boyutlara ulaştı.

-Aklımda hala o ana ve yağmura şükreden o güzel gerilla var. Kim ayırabilir şimdi bu iki hakikati birbirinden. Bu tarih bilincini veren kimdi? Kimdi, bu toprağı sevdiren ve özgürlük inancını aşılayan?

-Baro başkan adayı Sezin Uçar, İstanbul Baro başkanı seçilmesi durumunda toplumsal muhalefeti kuramayan mevcut baro kadrosunun aksine alternatif, güçlü, özgürlükçü baro hedeflerinin olduğunu söyledi.

-Bild Zeitung tarafından Kantar adlı kamuoyu araştırma kuruluşuna yaptırılan ankete göre, iktidardaki Hristiyan birlik partileri (CDU/CSU) Covid-19 salgınıyla mücadeleden kaynaklı kazandıkları popülariteyi kaybediyor.