GÜNDEM 2 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-23. yılında komploya, işgale, tecride, AKP-MHP faşizmine karşı topyekun bir direniş yürüteceklerini belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Hareket ve halk olarak kesin kararlıyız; büyük savaşacağız ve mutlaka kazanacağız!” dedi.

-AKP-MHP iktidarının zora düştükçe HDP'ye saldırdığını söyleyen DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, "Türkiye'de insanca, hak, hukuk çerçevesinde siyaset yapacağım diyen herkes AKP-MHP'nin siyasi soykırım politikalarına sert tepki göstermeli" dedi.

-Kurdistan Komîte Eşbaşkanı Silo Dirboyan, Türk devletinin Karabağ müdahalesiyle Turancılık idealinin ön adımlarını attığını ve Suriye'den getirdiği çetelerin İran'a yönelik bir hamlenin hazırlığı olduğunu söylüyor.

-Kobanê eylemleri soruşturması kapsamında HDP’lilere yönelik gözaltından sonra Kars Belediyesi’nde de yapılan operasyon kayyuma zemin hazırlıyor.

-2015 yılında büyük bir patlamanın içinde tanıdım Zilan Digor'u. Zilan'a Kürdistan gibi narin olduğunu söylediğimde, Mazlum Piro'yu tanımama vesile olan o cümleyi kurmuştu: "Bakma böyle narin durduğuma biz savaşçılığımızla tanınırız..."

-Türkiye’nin paralı cihatçı çeteleriyle desteklediği Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ’a karşı saldırılarında İsrail’den aldığı askeri malzeme ve eğitim desteğini kullanması tartışmaların odağında.

-Van’da taburcu olduğu halde hastanede 'öldü' diye kayıtlara geçirilen 70 yaşındaki Kadriye Gerçek, yaşadığını ispatlamak için Van Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.

-Başkanlık seçimleri sürecine giren ABD’de tam da Donald Trump’ın güvenlikçi politika vaatlerini güçlendiren binlerce kişilik bir göçmen karavanı Honduras’tan ABD’ye doğru yola çıktı.