GÜNDEM 7 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İmralı adası, 17 Şubat 1999’da askeri yasak bölge kapsamına alındı. Tek kişilik cezaevi oluşturuldu, yıllarca sürecek ‘kriz hali’ ilan edildi. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın ‘tabut’ dediği İmralı, ‘tecrit ve işkence’ ile anılan bir rejimin de adı oldu.

-PKK Yürütme Komitesi: Tüm halkımızı ve dostlarımızı ‘Şimdi Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlemize daha güçlü katılmaya, 9 Ekim komplosunu daha güçlü protesto etmeye, 10 Ekim’de ‘Önder Apo’ya Özgürlük Günü’ eylemlerine daha güçlü katılmaya çağırıyoruz.

-Yukarı Karabağ’daki savaşa ilişkin açıklama yapan HBDH Yürütme Komitesi, “Ermeni, Azeri halklarımızın bu yeni savaşta hiçbir çıkarı yoktur. Bu savaşta kendi gerici devletlerinin savaş arabalarına koşmayı reddetmelidirler” dedi.

-Uluslararası Komplo’yu 22’nci yılında kınayan TJK-E, “Tüm kadınları ve halkımızı ‘Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi ve ‘Zamanı geldi! Öcalan’a özgürlük’ şiarı temelinde eylemlere çok güçlü katılmaya çağırıyoruz” dedi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın Kürdistan'ı savunmaya devam edeceğini söyleyen HPG gerillası Simko Serhildan, "Tecridin kırılması ve önderliğin özgürleşmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim komplosunun tecrit ile devam ettiğini söyleyen Maxmur halkı, buna rağmen Kürt düşmanlarının amacına ulaşamayacaklarını belirtti.

-Ermenistan’a herhangi bir güç sevk etmediklerini söyleyen Şehit Nubar Ozanyan Ermeni Taburu yönetimi, Türk devletinin Kürtlere ve Ermenilere dönük imha konsepti yürüttüğünü belirterek, "Kürtlerin ve Ermenilerin kaderi birdir" dedi.

-Genel kanser türleri içinde en ölümcül beşinci, kadınlarda ise ilk sıralarda gelen meme kanserinin özellikle erken teşhisin az olması nedeniyle 40 yaş altında daha tehlikeli olduğu bildiriliyor.

-Mülteciler ve diğer birçok konuda milyarları Ankara’nın önüne seren AB‘nin Türkiye’ye ilişkin yıllık raporunda, birliğe üyelik için gerekli şartların yerine getirilmediğine ve bu ihtimalden giderek uzaklaştığına dikkat çekiliyor.