GÜNDEM 11 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Türk devletinin, açık savaşın yanında tecavüzden cinayete kadar ırkçı siyasetiyle özel savaş yürüttüğünü belirten PKK Yürütmek Komitesi Üyesi Karayılan, Gercüş’te yaşananlara da dikkat çekerek, “Hepsinin hesabı sorulacak” dedi.

HDP'li vekil Ömer Öcalan, Bağdat ve Hewler arasında imzalanan Şengal anlaşmasının hiç bir Kürt tarafından kabul edilmeyeceğini belirtti. Öcalan, Êzidî halkının taleplerine saygı duyulmasını istedi. 

TKP-ML tutsakları, PKK ve PAJK’lı tutsaklarca başlatılan açlık grevi eylemine destek amaçlı olarak 5 günlük grev yapacaklarını duyurdu.

TKP/ML MK-SB, 30 Ekim’den 9 Kasım’a kadar Dersim Aliboğazı'nda yaşanan yoğun saldırılar sonucu gerilla Muharrem'ın (Ferdi Tosun) "ölümsüzleştiğini" açıkladı.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük — Kürdistan'a Barış İnisiyatifi tarafından Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü talebiyle başlatılan "Zamanı geldi" kampanyasına küresel çapta yoğun destek geldi.

Avrupa Kadın Dayanışması, Türk devletinin suçlarına dikkat çekerek, Erdoğan'ın yargılanması için uluslararası kurumları harekete geçmeye çağırdı.

Maxmur Kampı’ndan dört yıl önce İsviçre’ye gelerek iltica eden Abdülkerim Tallı ve Ahmet Tallı kardeşlerin Türkiye'ye iade edilmemesi için imza kampanyası başlatıldı.

Ilısu Barajı ile 12 bin yıllık antik kent Hasankeyf'i sular altında bırakan Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki tarih ve kültür kıyımının sonu gelmiyor.

Avrupa Parlamentosu'nda aralarında Kuzey Kürdistan doğumlu Evin İncir'in de yer aldığı bir grup parlamenter, 'ODTÜ LGBTİ Onur Yürüyüşü' davasında yargılanan gençlere destek verdi.

Covid-19 salgınının en ağır biçimde vurduğu ülkelerden olan Büyük Britanya’da ekonomik krizin yarısı çocuk en az 2 milyon çocuğu aşırı yoksulluğa iteceğinden endişe ediliyor.

Interpol tarafından 35 ülkede koordine edilen büyük bir operasyon kapsamında şimdiye kadar internet ve telefon aramaları üzerinden dolandırıcılık yapan 20 bini aşkın kişi gözaltına alındı.