GÜNDEM 14 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önünde başlayan oturma eylemi takip edilecek.

-Türk devleti, 2008’e gelindiğinde akıllara ziyan işkence yöntemlerini İmralı’da hayata geçirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın saçları zorla kazıtıldı, kuşlar konup ses çıkarmasın diye hücrenin etrafındaki ağaçlar kesildi.

-Faşizme karşı direnişin her yerde olması gerektiğini söyleyen Amed, "Ancak üstünü çizerek belirtiyoruz ki ölüm orucu, süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, ya da bireysel cana zarar verecek eylemleri hareketimiz kesinlikle tasvip etmemektedir" dedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridi sonlandırmak için üzerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen HPG gerillası Kawa Evren, "Halk ve gerilla olarak ortak bir mücadele verirsek Kürdistan'da düşmanın gölgesi bile kalmaz" dedi.

-Avrupa’daki Êzidî kurumları, Hewlêr ve Bağdat’ın “Şengal anlaşmasına” karşı protesto eylemi düzenleyecek.

-Van'da yaşayan 70 yaşındaki Parkinson hastası Kubar Tunce’nin engelli ve yaşlılık maaşı kesildi. Tekerlekli sandalyede yaşayan yaşlı kadının yaptığı tüm başvurular ise reddedildi.

-Açılımı ‘Sport Utility Vehicle’ (Sportif Kullanımlı Araç) olarak da bilinen SUV model araçlar, atmosferde yol açtıkları kirlilik nedeniyle giderek daha fazla iklimi korumak isteyen kuruluşların hedefinde.