GÜNDEM 15 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önünde başlayan oturma eylemi takip edilecek.

-Türk devleti, 2009’a gelindiğinde artık Kürt Halk Önderi’ne “Sayın Öcalan” denilmesini suç saydı. On binlerce Kürt ise “Sayın” diyerek dilekçeyle kendini ihbar etti. Devlet, yeniden Sayın Öcalan’a gitti ama yine çözümden kaçtı.

-KCK Dış İlişkiler komitesi, 15 Ekim 2019’da işgalci Türk devletine ait keşif uçaklarının saldırısı ile şehit olan Demhat Agit (Seyitxan Ayaz) ve Sağlık Komitesi Üyesi Cemil Amed’i (Eser Irmak) andı.

-KDP, Kürt kazanımları üzerinden bölgesel güçlerle pazarlıklarını sürdürüyor. Kürdistan'da "ya benimsin ya düşmanın" siyaseti yürüten KDP, Kürt kazanımlarını darbelemeye ve halkın sabrını zorlamaya devam ediyor.

-Direnişe sevdalı 4 yoldaş, Peyman, Zenda, Serdar ve Rezan, Heftanin'de kahramanca savaşarak şehitler kervanına katıldı. Uğurlar olsun yoldaşlar, o tertemiz yüreğinizle şu anlamsız çağda yolumuzu aydınlattığınız.

-Ermeni yazar Hovsep Hayreni, Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan Yukarı Karabağ savaşında zamanlama kimin işi olduğu sorusunu sordu.

-Dünya nüfusunun artışı, yoğun tarım ve küresel ısınmayla birlikte daha da artan su kaynaklarının önemli bir kısmı kamuya ait olmasına rağmen gasp edilirken, yakın gelecekte en önemli sorunların başında su kıtlığı gelecek.