GÜNDEM 23 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek ve cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Avrupa’nın birçok kentinde eylemler düzenlenecek.

-Şengal dağı yamacında bulunan Şehit Nazê kampı sakinleri, tüm imkansızlıklara rağmen 7 yıldır direnmeye devam ediyor. Kamp sakinleri zorluklara rağmen topraklarında huzurlu olduklarını belirtti.

-CPT’nin “tecrit İmralı’da kalıcı hale geldi” tespitinin sorulduğu Britanya Dışişleri Bakanlığı, kaçamak cevaplarla insani muamele yönündeki politikalarının destekleneceği savunuldu.

-Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kayyuma karşı mücadelelerini sürdüreceklerini yinelerken bunun tüm üniversiteler yayılması gerektiğini söylüyor.

-Kadıköy Dayanışma Ağı gönüllülerinden Rahim Noz, İstanbul Valiliği tarafından getirilen açık alanlarda yemek dağıtımı yasağının dayanışma kültürünü hedef aldığını söyledi.

-Van’daki mahalle yaşamı, son yıllarda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri ve yap-satçıların istilasının ardından yok olmaya başladı.

-Gerilla Hawar Sînê, İran rejiminin sinsi bir politikayla besicliği normalleştirmeye çalıştığını belirterek, “Besic kartı alabilmek için sıraya giriliyor. Özellikle gençler buna karşı refleks geliştirmeli” dedi.

-Yoldaşlarına yoldaş, yüklerine sırt, hüzünlerine bir avuç tebessüm olan gerilla Rüstem Cudî, her Heftanin gerillası gibi o da bir Heftanin sevdalısı oluyor. Bir şahin gibi yücelere, Heftanin uçurumlarına sevdalanıyor...

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi bugün de yakınlarının akıbetini soracak.

-Her geçen yıl talebin artmasıyla dünyadaki nehir ve deniz kum kaynaklarının tükenmesi riski bulunurken, alternatif yöntemlerin geliştirilmemesiyle ciddi bir ekolojik yıkım da söz konusu.