Gar katliamının 103 şehidi anıldı

Ankara Gar Katliamı’nın 62’nci ayında yapılan anmada konuşan 10 Ekim Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Öfkemizin nedeni açık. Gerçek adalete ulaşamadığımız her an daha çok öfkeleniyoruz” dedi.

Ankara’da 10 Ekim 2015’de düzenlenen Barış Mitingi’ne DAİŞ çetelerinin bombalı saldırısında yaşamını yitiren 103 kişi, katliamın 62’nci ayında Ankara Garı önünde anıldı. Corona virüsü nedeniyle az sayıda kişinin katılımıyla yapılan anmada katledilen 103 kişinin fotoğrafının yer aldığı pankart taşındı.

“10 Ekim’i unutma unutturma” sloganının atıldığı anmada 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun konuştu.

‘SANIK SANDALYELERİ BOŞ’

Coşgun, “Öfkemizin nedeni açık. Gerçek adalete ulaşamadığımız her an daha çok öfkeleniyoruz. Mücadele etmeden vazgeçeceğimizi sanıyorlar, 62 ay geçti. 62 ayda acımıza saygı duyulmadı, duyulmuyor” dedi.

Hukuk arayışlarında hiçbir ilerleme olmadığının altını çizen Coşgun, “Yargılama kapsamında yaklaşık 4 yıldır devam eden bir 10 Ekim katliam sürecini takip ediyoruz hep birlikte. 15 Aralık 2020’de Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek, toplamda sadece bir tutuklu sanığın olduğu sanık sandalyelerinin boş kaldığı bir yargılama sürecimiz var” dedi.

‘ANIT İSTİYORUZ’

Dava sürecine ilişkin bilgiler veren Coşgun, “Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük sivil davası. Birçok delil ortaya çıkarılmayı bekliyor. Mücadelenin devam etmesi için bu süreçte hepimize görev düşüyor. Hepimiz hukuk ordusunun bir parçasıyız. Her şeye rağmen salonları doldurmak zorundayız. Sadece öfkemizi dillendirmekle olmaz başka şeyler de yapmak lazım. Artık burada anıt istiyoruz. Sembolik anıt önünde değil gerçek bir anıtın önünde anma yapmak istiyoruz. Önümüzdeki ay da burada olacağız. Herkes şunu bilmeli; bunun bir katliamdan çok gerçek adalet talebi olduğunu ve gerçek adalete ulaşana kadar devam edecek” dedi.

‘YOL AÇANLAR DA YARGILANMALI’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de anmada konuşarak, “Çorum, Maraş, Sivas’ı nasıl unutmadıysak 10 Ekim’de yitirdiğimiz 103 canımızı da asla unutmayacağız. Katliamı yapanları, buna yol açanları da unutmayacağız. İnsan hakları açısından yaşam hakkı önemlidir. Bir hafta boyunca etkinliklerimiz olacak. 15 Aralık’ta davayı izleyeceğiz, herkesin duyarlılık göstermesi ayrıca önemli. Davaya önem vermemiz lazım, sadece katliamı yapanlar değil yol açanlar da yargılanmalı” dedi.