Günay: Dayanışmanın ötesine geçelim; faşizmi yenilgiye uğratalım!

HDP Sözcüsü Ebru Günay, siyasi soykırıma karşı mesajlar vererek, "Dayanışmanın ötesinde birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi. Günay, iktidar yenilene kadar mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin MYK toplantısı devam ederken genel merkezde basın toplantısı düzenledi.
Günay'ın açıklamasının satır başları şöyle:
"Gözaltına alınan 20 arkadaşımızdan 17’si hiçbir hukuki dayanak olmadan tutuklandı. Ankara Adliyesinde dün gece boyunca suç işlendi. Günlerdir gözaltında tutulan arkadaşlarımız tam 24 saat adliyede tutuldular. Asılsız iddialarla gözaltında tutulan arkadaşlarımızın avukat görüşleri kısıtlandı. Ortada somut hiçbir delil yokken, uydurulmuş iddialarla savcılık tutuklama talep etti ve Başsavcının emri ile milletvekilleri adliyeye alınmadı. İfadeler alınırken Adliye binası polis ablukasında tutuldu.
Hedef alınan Türkiye’nin birleşik demokratik siyaset cephesidir.
Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz Merkez Yürütme Kurulu toplantımızda başta, partimizin önceki dönem MYK üyelerine ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen siyasi darbe olmak üzere gündemdeki birçok konuyu değerlendirdik ve önemli sonuçlara da ulaştık. Yeni döneme ilişkin kararlarımız sizlere daha sonra açıklanacaktır.

'İKTİDAR KAYBEDECEK'

Türkiye tarihinin en despotik ve toplum düşmanı iktidarı olan AKP-MHP bloğu, iç ve dış politikada sıkıştıkça, başta partimiz olmak üzere kendisine muhalif olan her kesime karşı saldırılarını pervasız bir şekilde sürdürüyor. Topluma anlatacak bir başarı hikayesi kalmayan bu iktidar, toplumsal meşruiyetini yitirdikçe, kaybettikçe saldırganlaşıyor ve toplumun tüm kesimlerine karşı zulmünü arttırıyor. Ama zulüm ve zorbalığa başvurdukça ve saldırganlaştıkça da daha fazla kaybedecek.

'HELİKOPTERDEN ATARAK KATLETTİLER'

Bu ülkenin gündemlerinden biri artık maalesef işkence. Biliyorsunuz, Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül’de köylülerin gözleri önünde tarlada çalışırken özel harekatçılar ve askerler tarafından gözaltına alınan ve hakaretlerden sonra helikoptere bindirilen Osman Şiban ve Servet Turgut adlı iki yurttaş görülmemiş işkencelere maruz kaldıkları için hastanede yoğun bakıma alındılar. Hastaneye götürenler kolluk kuvvetleriydi ve yatışları yapılırken yaralanma sebebi kayıtlara 'helikopterden atılma' olarak geçildi. İki köylü tıpkı Latin Amerika diktatörlükleri zamanındaki gibi helikopterden atma işkencesine maruz kaldılar. O işkencelere maruz kalan 7 çocuk babası Servet Turgut önceki gün yaşamını yitirdi. Osman Şiban ise hafızasını yitirmiş durumda.
Kolluk güçlerinin yaptığı işkence sonucu hayatını kaybeden bir insanın taziyesini polis bastı.
Helikopterden atılan bu ülkenin vicdanı, ahlakı ve insanlığıdır.
Hitler'in Almanyası’nda, Mussolini'nin İtalyası’nda, Franko'nun İspanyası’nda yaşananlar bugün Türkiye’de yaşanıyor.

'HALKLARIN BİRBİRİNİ BOĞAZLAMASINI TEŞVİK EDİYORLAR'

Bu iktidar hem içeride hem de dışarıda yani Ermenistan ve Azerbaycan'da, Libya'da, Suriye'de kendi bekası için halkların birbirini boğazlamasını teşvik eder bir noktaya gelmiştir. Bu iktidarın gözünde toplumun bir değeri ve önemi kalmamıştır. İktidara göre insanlar helikopterden atılabilir, zindanlarda çürütülebilir, sokak ortasında linç edilebilir, tehdit ve hakaretlere maruz bırakılabilir.
HDP, AKP-MHP iktidar blokunun önündeki en büyük bariyerdir; bunun için iktidarın hedefiyiz.
HDP bu saldırılar ile zayıflamaz, tam tersine daha da güçleniyor.
Erdoğan konuşana kadar Kobanê protestolarında kimse ölmemişti, Erdoğan ülkeyi provoke etti.
Sınırımızın yanı başında yaşanan insanlık suçuna karşı hükümeti duyarlı olmaya çağırmak kadar normal bir şey olamaz.
Komisyon kurulur, gerçekler ortaya çıkarsa suçlunun kim olduğunu göreceğiz.
Suçlu sizsiniz ve ülkeye demokrasi geldiğinde bunun hesabını bağımsız yargıya vereceksiniz
Biz parti olarak barbar IŞİD çetelerine karşı çocuklarını, toprağını, evini savunan onurlu Kobanî halkının yanında olduk ve bugün de olmaya devam ediyoruz. Sizlerin ise kimin yanında olduğunuzu hem tüm dünya hem de Kobanî halkı biliyor. Suriye’de kimlere silah taşıdınız? Şimdi dolar ile maaş verdiğiniz IŞİD ve El Kaide artığı binlerce çetecinin kimlere saldırdığını herkes biliyor. Suçlu sizsiniz ve bunun hesabını bu ülkeye demokrasi geldiğinde bu ülkenin bağımsız yargısına da vereceksiniz, uluslararası mahkemelerde de vereceksiniz. HDP olarak bunun hesabını vermeniz için de her türlü faşist politikanıza ve elinizde sopaya çevirdiğiniz yargınıza karşı da hakikatleri ortaya koyarak mücadele etmeye devam edeceğiz.
Ülkeyi çiftlik gibi yönetmelerinin önündeki tek engel HDP, bitmeyen kinlerinin sebebi bu.

'İKTİDAR YENİLENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM'

Bizler biliyoruz ki partimize yönelik saldırıların hedefinde, HDP’yi demokratik mücadele çizgisinden koparmak yatıyor. AKP-MHP iktidarı bunu başarabildiği ölçüde kendi ajandasını işletebileceğini düşünüyor. Bunun farkındayız. Ve biz demokratik siyasetten asla taviz vermeden bu iktidarı yenilgiye uğratıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Faşizmi adım adım kurumsallaştırmak için içeride ve dışarıda çatışma ve gerginliği esas alan ve Saray etrafında örgütlenmiş faşist iktidar, özellikle son yıllarda yargı ve kolluk güçleri eliyle yarattığı şiddetle, bütün muhalefet dinamikleri üzerinde büyük bir umutsuzluk ve yılgınlık yaratmak istemektedir. Demokratik mücadele dinamiklerini eritmek ve bir araya gelmelerini önlemek için bütün ideolojik aygıtlarını devreye koyan mevcut iktidara karşı yeni ve daha etkili bir mücadele hattını örmenin tarihsel gerekliliği hepimizin önünde duran en temel sorumluluktur.
Demokrasi ve adalet mücadelesini büyütmek zorundayız.
25 Eylül siyasi kırım operasyonunda açığa çıkan toplumsal refleks çok kıymetlidir.

'DAYANIŞMANIN ÖTESİNE GEÇELİM'

Sizler ırkçı ve savaş politikanızla nasıl ki bizlere karşı bir intikam savaşı yürütüyorsanız; bizler de emek, demokrasi, insan hakları, evrensel hukuk kuralları, eşitlik, adalet, kadınların geleceği ve ekoloji için mücadele ediyoruz. Savaş politikalarınızı, tek adam rejiminizi, faşist düzeninizi yenilgiye uğratacağız.
Partimize üye olmak için seferber olan insanlarımıza, partimizi ziyaret eden ve destek açıklamaları yapan her partiye ve örgüte tekrardan teşekkür ediyoruz ve faşizme karşı dayanışmanın ötesinde birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."