Hasta tutsak koronavirüse yakalandı

Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve 29 yıldır tutsak tutulan 63 yaşındaki Nimet Değiş koronavirüse yakalandı. Sultan Değiş, eşinin sağlık durumuyla sağlıklı bilgi alamadıkları için endişeli olduklarını söyledi.

Maraş Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan hasta tutsak Nimet Değiş (63), koronavirüse (Kovid-19) yakalandı. 28 buçuk yıldır tutsak olan Değiş’in, farenjit, guatr, fıtık, böbrek ve bağırsak rahatsızlıkları bulunuyor. 7 Aralık’ta Maraş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Değiş’in, yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı.

HASTANE YETKİLİLERİ ARADI

Değiş’in eşi Sultan Değiş, 7 Aralık akşamı hastane yetkilileri tarafından aranarak, eşinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı bilgisini aldı. Eşinin geçtiğimiz günlerde guatr rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, daha sonra cezaevinde 14 günlük karantinaya konulduğunu dile getiren Değiş, "Tek başına karantina da kalamıyordu. Rahatsızlığı vardı, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyordu, bu yüzden koğuş arkadaşı Aziz Atlığ’ın yanına refakatçi olarak verildiğini öğrendik. 14 günlük karantinası bitmeden, rahatsızlanması üzerine tekrar hastaneye kaldırıldı. Tedavi için gittiği hastanede korona testi de yapılıp, yine cezaevine götürmüşler ve tekrardan karantinaya alınmış. 7 Aralık’ta Maraş Devlet Hastanesinden bizi aradılar, eşimim test sonuçlarının pozitif çıktığı söylendi ancak eşim bizim yanımızda olmadığını, cezaevinde olduğunu söyledik. Bizi aramalarının sebebi de sistem de bizim numaramız çıkmış olması" dedi.

TELEFON YÜZLERİNE KAPATILDI

8 Aralık sabahı cezaevi yetkililerini arayıp, eşinin sağlık durumu hakkında bilgi istediğini ancak cezaevi yetkililerin bilgi vermek yerine, test sonuçlarının kendilerine kimin verdiğine dair sorular sorduğunu belirten Değiş, sonuçları hastane yetkililerinden aldıklarını söylemeleri üzerine telefonun yüzlerine kapatıldığı söyledi.

‘HASTA VE YAŞLI NASIL İYİ OLABİLİR’

Günde iki kez cezaevini aradıklarını ancak yetkililerin sağlıklı bilgi vermediğini söyleyen Değiş, “Durumunun iyi olduğunu söylüyorlar ama onlara güvenimiz yok. Merak ediyoruz, ondan haber almak istiyoruz ve nasıl olduğunu öğrenmek istiyoruz. 63 yaşında yaşlı ve birçok hastalığı var. Nasıl iyi oluyor anlamıyoruz” şeklinde konuştu.

YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Devlet yetkililerine seslenen Değiş, “Bir buçuk yıl cezası kalmış, hastadır. Serbest bırakın, tüm hasta tutsaklar tahliye edilsin” çağrısında bulundu.