HBDH Milisleri İstanbul'da bir TIR'ı imha etti

HBDH Milisleri, İstanbul Kağıthane'de "faşistlere ait özel bir şirkete ait TIR'ı ateşten eylemle infilak ettirdiklerini" bildirdi.

HBDH Milisleri, "5 Aralık 2020 günü, gece üç sularında İstanbul Kağıthane ilçesi Büyükdere mevkiinde bulunan faşistlere ait özel bir şirketin olan tır milis güçlerimiz ateşten eylemi ile infilak etmiştir" dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: "Eylemimiz HBDH’ın başlattığı 'Faşizmi yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız' devrimci seferberlik çağrısı kapsamında faşizmi ve faşistlerle iş tutanları cezalandırma eylemidir.

Türkiye ve Kürdistan zindanlarında başta Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit olmak üzere, devrimci tutsaklara yönelik saldırıları, baskıları sonlandırmak için başlatılan ve 10'uncu gününe giren süresiz-dönüşümlü açlık grevlerini bu eylemimizle selamlıyoruz.

Faşist iktidar çöküş, çürüme ve çözülüş dönemini yaşıyor. Saldırıların başta tutsak devrimciler olmak üzere, tüm ezilenlere yönelik artışını görüyoruz ve uyarıyoruz. Kim faşist iktidardan yana ve faşist iktidara destek veriyorsa güçlerimizin hedefi oluyor ve olacaktır. AKP-MHP faşist iktidarı yıkıldığında onların destekçilerini, faşizmin bekçilerini daha büyük bir çöküş bekleyecektir.

Bugün zindanlarda devrimci tutsaklara yönelik saldırılara ortak olan gardiyanları, bu saldırıları örgütleyen hapishane yönetimlerini, işkence ve baskı talimatını veren herkesi uyarıyoruz. Türkiye ve Kürdistan zindanları direniş tarihini Mazlum Doğan'lardan, Kemal Pir'lerden, Heyri Durmuş'lardan, Dörtler'den aldı. Bizler ateşten eylemlerimizle onların selamı olup geleceğiz, faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"