HBDH milisleri bir dizi eylemle komployu protesto etti

HBDH Milisleri, Mersin’de düzenledikleri bir dizi eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komployu protesto etti.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, Mersin’de “Ateşten eylem” gerçekleştirildiğini belirtti.

HBDH Milisleri açıklamasında şunları kaydetti: “9 Ekim 2020 günü sabah saatlerinde Mersin Tırmıl Sanayi Sitesine HBDH Milislerince ateşten eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucu çıkan yangında 4 dükkan, 1 TIR, 3 araç ve faşizmin polislerine ait 2 çekici kamyon yanarak imha oldu.

9 Ekim 1998’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıldönümünde eylemimizle bir kez daha ilan ediyoruz ki, emperyalist odaklarca planlanan ve halen AKP-MHP faşizmi tarafından devam ettirilen ‘Komplo ve Çöktürme operasyonları’ yenilmiş, özgürlük güçleri kazanmıştır.

Ortadoğu’da ve Türkiye’de Kürt Özgürlük Hareketine ve devrimci güçlere yönelik yalnızlaştırma ve tasfiye operasyonları karşısında faşizme ve sömürgeciliğe cevabımız ‘birleşik devrimci savaş’ temelinde, faşizmi tarihten silecek olan HBDH olmuştur.

Bütün Kürt halkının özgürlük düşünün tutsak edilmesi, Kürt Halk Önderi Öcalan şahsında sürdürülmektedir. Yani Öcalan’a özgürlük, bir halkın özgürlüğü ve halkların adil, onurlu, eşit yaşamasının ön koşuludur. Bu temelde Türkiye’de ‘kardeşlik’ hamaseti yapanlarda bilmelidir, bunun yolu ‘Öcalan’a özgürlük’ talebine sahip çıkmaktan geçmektedir. Bu temelde ‘10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Gününde’ sokakta olmak sömürgeciliğe ve sömürüye karşı sokakta olmak demektir.

Bugün tüm bölge halklarının baş tehlikesi haline dönüşen ve Türkiye’de işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere kölelik dayatan AKP-MHP faşizmini yıkmak birleşik devrimci savaşla mümkündür. HBDH yolu açmış, özgürlük ve devrim savaşını başlatmıştır.”