HDP'nin Meclis'teki eylemine TİP'ten katılım, CHP'den ziyaret

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türk Meclisi'nin bahçesinde oturma eylemi yapan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’a katılırken, CHP ziyarette bulundu.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile diğer bir çok HDP'li vekil, "Kobanê soruşturması" adı altında yürütülen siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek için Meclis bahçesinde oturma yelemi başlattı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da oturma eylemine katılarak destek verdi.

Eylemi ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök ve Utku Çakırözer ziyaret etti.

Sancar CHP heyetine gözaltındaki siyasetçilerin durumu hakkında bilgi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, tüm siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirtti. Gök, “Meşru anlamda siyaset yapan herkesin TBMM çatısı altında kendi görüşlerini özgürce ifade edeceği ortamı her zaman tercih ederiz. Halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanlarının, seçilmişlerinin de haklarının, hukukların korunması ülkemizin demokrasisinin gelişmesi açısından önemli. Buna uygun olmayan davranışların demokrasimize zarar verecektir. Umuyor ve diliyoruz ki bu yanlışlardan geri dönülür” diye konuştu.

HDP'li vekiller, gözaltındaki siyasetçilerin fotoğraflarıyla oturma eylemini sürdürüyor.