Heftanin Şehitleri İntikam Birimi’nden 7 kentte eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecrit ile faşizm saldırılarına karşı Heftanin Şehitleri İntikam Birimleri, 7 kent ve çok sayıda ilçede bir dizi eylem gerçekleştirdi.

Heftanin Şehitleri İntikam Birimleri, Amed, Ağrı, Batman, Bitlis, Siirt, Mersin ve Adana’da bir takım eylem düzenledi.

Heftanin Şehitleri İntikam Birimi’nden yapılan açıklamada, “AKP-MHP faşizmi her alanda sıkıştıkça Önderliğimiz üzerindeki tecridi her geçen zaman ağırlaştırıp, bununla aynı zamanda halkımızın iradesini de kırmaya çalışmaktadır. Halkımız nerede bulunursa bulunsun, Önderliğine ve değerlerimize yönelik bu saldırılara karşı meşru savunma hakkını kullanacaktır” denildi.

Açıklamada yapılan eylemler şöyle sıralandı:

AMED

1 Aralık: Amed’in Farqîn (Silvan) ilçesi Feridun Mahallesi’nden geçen zırhlı araca parça tesirli bomba ile eylem gerçekleştirilmiştir. Düşmanın ölü ve yaralıları tespit edilememiştir.

2 Aralık: Amed’in Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde TC bekçi ve polislerine eylem düzenlendi.

3 Aralık: Amed’in Farqîn ilçesi Mescit Mahallesi’nde, 4 Aralık günü ise Konak ve Tekel mahallelerinde yol kesme eylemi yapıldı. Tecrit konulu afişler asıldı.

5 Aralık: Amed Farqîn Feridun Mahallesi’nde düşmana yönelik bombalı eylem gerçekleştirildi.

AĞRI

27 Kasım ve 1 Aralık’ta Ağrı merkez ile Patnos ilçesi Atatürk Mahallesi ve Yenimahalle’de yazılama ve afiş eylemleri gerçekleştirilmiştir.

3 Aralık’ta Ağrı merkezdeki askeri kışla yanına patlayıcı düzenekli pankart eylemi gerçekleştirildi.

BATMAN

1 Aralık’ta Batman’ın Bayındırlık Mahallesi’nde AKP’lilere ait bir araç birimimiz tarafından yakıldı.

2 Aralık’ta Batman Korıke Mahallesi’nde DEDAŞ’a ait trafo yakıldı.

27 Kasım ve 3 Aralık arası partimizin diriliş yıldönümü vesilesiyle gece saat 21’de eş zamanlı olarak Bağlar, Hilal, Pazaryeri, Yeşiltepe, 19 Mayıs, Petrolkent, Şafak, Seyitler, Korıke ve Sağlık mahallelerinde havai fişek patlatılıp lastik yakılarak caddeler kapatıldı.

Yine aynı günün içinde PKK bayraklı balonlar göklere çıkarılarak kutlama yapıldı. Birçok mahallede "PKK intikam hareketidir”, “PKK sonu gelmemiş bir roman”, “PKK halktır halk burada”, “Haydi PKK'ye haydi özgürleşmeye”, “PKK'lileşelim özgürleşelim”, “Bijî Serok Apo”, “Tecride son" yazılamaları yapıldı.

MERSİN

1-4 Aralık arasında Mersin merkez, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde afişleme ve yakma eylemleri yapıldı.

ADANA

1-5 Aralık arası Adana Pozantı ve Osmaniye Yüreğir’de yakma ve sabotaj eylemleri gerçekleştirildi.

BİTLİS

1-3 Aralık Bitlis'in Tatvan ilçesinde yazılama eylemleri gerçekleştirildi.

SİİRT

27 Kasım-2 Aralık arasında Siirt merkez ile Kurtalan ve Pervari ilçelerinde bir dizi yazılama ve yakma eylemi gerçekleştirildi.