Kaçırılan Güneş için İHD'ye başvuru

Kaçırılan Gökhan Güneş’in ailesi, İHD'ye başvurdu. HDP ve ESP de AKP-MHP iktidarına tepki gösterdi, "İçişleri Bakanı çete lideridir" vurgusunda bulundu.

İkitelli’deki evinden işe giderken Başakşehir’de otobüste inen Gökhan Güneş, 20 Ocak kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla bir arabaya bindirilerek kaçırıldı. Kameralara yansıyan görüntüler sanal medyada paylaşılırken Güneş’in ailesi ve yakınları, Beyoğlu'nda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’ne başvuru yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya, Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Musa Piroğlu, Ali Kenanoğlu, Murat Çepni, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de katıldı. Toplantının olduğu salona “Gökhan Güneş 20 Ocak’ta devlet güçleri tarafından kaçırıldı” pankartı asılırken, Güneş’in kaçırılmasında devlet yetkililerin sorumlu olduğu belirtildi.

'CEZASIZLIK POLİTİKASININ SONUCU'

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, 1990’lı yıllarda bu tarz olaylarının çokça yaşandığını hatırlattı. Cezasızlık politikasının sonucu olarak tekrardan kaçırılma olayların çokça yaşandığını belirtti.

AİLEDEN TEPKİ

Güneş’in babası İbrahim Güneş de “3 gündür çocuğumu arıyorum. Bu devlet nerede? Gökhan Güneş nerede” diye tepki gösterdi.
Güneş’in annesi Nazife Güneş ise gözyaşları içinde, yetkililerin oğlunun nerede olduğunu söylemediklerini belirtti.
Güneş’in ablası Gülhayat Güneş de, kardeşinin kaçırılma görüntülerinin ellerinde olduklarını belirtti, devlete tepki gösterdi.
Gezi direnişinde başından aldığı gaz fişeği ile yaşamının yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da "Sorumlusu İçişleri Bakanı" dedi.
Güneş ailesinin ve Gökhan Güneş’in avukatı Sezgin Uçar da bakanlığın açıklama yapması gerektiğini belirtti.

'ÇETE LİDERİ!'

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu da "İçişleri Bakanı çete lideridir" vurgusunda bulundu.
Ardından söz alan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise, iktidarın ajanlaştırma ve yaldırma politikaların örgütlü bir şekilde yürüttüğünü söyledi.
Açıklamanın ardından Güneş’in ailesi İHD’ye başvuruda bulundu.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana ve Merdin il örgütleri de kaçırılma olayını protesto etti.