Karadenizlilerden HDP'ye ziyaret

Karadenizli bir grup, siyasi soykırıma karşı horon eşliğinde HDP'yi ziyaret etti.

HDP’ye yönelik siyasi soykırım saldırılarına karşı bugün parti genel merkezine Karadenizliler tarafından ziyarette bulunuldu.
Karadenizli bir grup, tulum ve horonlar eşliğinde HDP Genel Merkezini ziyaret etti, destek sloganları attı. Grup, "Amasyalıyım HDPliyim, arama buradayım”, “Giresunluyum HDP’liyim beni de tutukla” pankartlarını açtı.
Heyeti HDP Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, MYK üyeleri ve parti çalışanları alkışlar ve zılgıtlarla karşıladı.

'ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Heyet adına konuşan Nuray Bedirkurum, Karadeniz halkını temsilen HDP’yi ziyaret ettiklerini belirterek, “HDP’yi dik duruşundan, barıştan, kardeşlikten koparmaya çalışanlar bugün bu bahçeye iyi baksınlar. Bu bahçe Karadeniz’de halkların kardeşçe yaşadığı bir bahçedir. Bugün bu bahçenin ışığını söndürmeye çalışanlar, karanlık kuyulara hapsetmek isteyenler bilsinler ki bu irade bunların bin beteriyle sınanmış, çelikleşmiştir. Asla boyun eğmeyeceğiz, ilk seçimlerde kaybetme duygusunu onlara yaşatacağız” diye konuştu.
Karadenizli grubun ziyaretini çok anlamlı bulduklarını belirten Alican Önlü ise “Karadeniz halkının partimize verdiği destek ve dayanışması saldırılara karşı gücümüze güç katıyor. Bu dayanışma faşizmi geriletecektir” dedi.