Kılıçdaroğlu: Duvarın bir kısmı yıkıldı, geri kalanı yıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde kaybedenin AKP olduğunu belirterek, “Duvarın bir kısmını yıktık, geri kalan kısmını da yıkacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca bir diktatörün tebrik edilemeyeceğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin henüz resmi olmayan sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

İKTİDAR PARTİSİNE 7 PUAN OY KAYBETTİRDİK

MYK toplantısı sonrasında gazetecilerin karşısına geçen Kılıçdaroğlu, seçimlerde çalışan binlerce gönüllüye teşekkür etti. Seçimlerin adil olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“OHAL vardı, baskılar vardı, bıçaklanan arkadaşlarımız, gençlerimiz vardı. Yılmadan görevlerini yaptılar. Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı tarafta. Valisi, kaymakamı, güvenlik güçleri, radyoları, TV'leri, medyanın 95'i iktidarın kontrolündeydi. Bütün baskılara önemli bir görev yaptılar gönüllüler.”

İktidarın 49.5 olan oylarının 42.5'e düştüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu bizim için çok önemlidir. Örgütlerimiz iktidar partisine 7 puan kaybettirdi” dedi.

TEK ADAM TOPAL ÖRDEĞE DÖNÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, “Dünün tek adamı, güçlü adamı bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamento'nun itibarını biz koruyacağız. Milletin bize verdiği yetkinin ne anlama geldiğini ve yetkiyi nasıl kullanacağımızı çok iyi biliyoruz” diye ekledi.

'DUVARIN BİR KISMINI YIKTIK, GERİ KALAN KISMINI DA YIKACAĞIZ'

Milletin demokrasi, birlikte yaşama, kavgadan uzak durma özleminin olduğunu ifade eden CHP lideri, “Bunu sağlayacak olan bizim parlamentodaki gücümüz olacaktır. Özetle, duvarın bir kısmını yıktık, geri kalan kısmını da yıkacağız” şeklinde konuştu.

“Bu süreci kolay elde etmedik, bu sonucu da kolay elde etmedik” diyen Kılıçdaroğlu, “Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi de herkesin bilmesi lazım” diye belirtti.

'YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI YERLEBİR ETTİK'

Yüzde 10 seçim barajını yerlebir ettiklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Orta Anadolu'da CHP'nin sesi daha gür çıkacak. Bir şey daha gerçekleştirdik: Eskiden iktidarın isteği 2 partili bir parlamentoydu. Bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardık. Yüzde 100 mü, hayır. Ama önemli bir kısmını taşımayı başardık” diye konuştu.

DİKTATÖR TEBRİK EDİLMEZ

“Erdoğan’ı tebrik ettiniz mi?” şeklindeki bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez, tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim ben? Dikta heveslisi olan birisi tebrik edilmez. Hangi başarı? Mevlana diyor ki: 'Dikeni sularsanız, adaleti beslersiniz.' Biz dikeni sulamayacağız. Biz gülden ve bülbülden yanayız” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİDE HİLE VAR, SONUÇLARDA DEĞİL

“Seçim sonuçlarında her şey olabilir” diyen CHP lideri, “Demokraside hile var arkadaşlar, seçim sonuçlarında değil. Eşit şartlarda mücadele olmalı” vurgusunda bulundu.

DUVARIN İKİNCİ KISMINI YEREL SEÇİMLERDE YIKACAĞIZ

9 ay sonra yerel seçimlerin geleceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Duvarın kalan ikinci kısmını o zaman yıkacağız. Çok daha güçlü sonuçlar elde edeceğiz, bütün veriler bunu gösteriyor. Arkadaşlarıma 3 konuda talimat verdim. Koltuk sevdası olanların bu partide yoktur” dedi.