Nor Zartonk İnisiyatifi: Çatışmaları Türkiye körüklüyor

Nor Zartonk İnisiyatifi, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmaları Türk devletinin körüklediğine dikkat çekti, "Türkiye bölgeye cihatçıları gönderdi" dedi.

Nor Zartonk İnisiyatifi, Ermenistan ve Azerbaycan arasında 27 Eylül’de başlayan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Çatışmalar başlamadan Türkiye’de Ermeni karşıtı haberlerin yaygınlaştığına şahit olunduğuna değinilen açıklamada, Anadolu Ajansı'nın yalan haberlere imza attığı vurgulandı.

'TÜRKİYE CİHATÇILARI BÖLGEYE GÖNDERDİ'

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın savaşı körüklediğine dikkat çekilen açıklamada, "Erdoğan hükümeti bugün içinde bulunduğu sıkışmışlığı içte ve dışta baskı ve şiddet temelli saldırgan politikalarla aşmaya çalışmakta. Bu yaşananlar Türkiye’nin Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz’de sürdürdüğü politikaların bir devamı niteliğinde. Nitekim uluslararası haber ajanslarına da yansıyan şekliyle Türkiye Azerbaycan’a sadece silah ve askeri eğitim desteği sağlamamakta, aynı zamanda Suriye’den devşirdiği ve maaşa bağladığı cihatçıları da bölgeye sevk etmekte” diye kaydedildi.
Açıklamada, Türkiye’de HDP dışında kalan muhalif partilere de tepki gösterilerek, bu partilerin yayılmacı politikaların ve hamaset söyleminin destekçisi oldukları, AKP rejimine emperyal hayallerle el verdikleri kaydedildi.
Nor Zartonk İnisiyatifi, açıklamasının sonunda da ateşkes ve barış çağrıları yaptı.