Serbest bırakılan öğrenciler: Mücadeleye devam

Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan tüm öğrenciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çağlayan Adliyesi önünde alkış ve sloganlarla karşılanan öğrenciler, mücadeleye devam vurgusunda bulundu.

Gözaltına alınan ve bugün savcılığa sevk edilen 21 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliye çıkışında arkadaşları ve aileleri tarafından coşkuyla karşılanan öğrenciler, kayyum rektör dayatmasına karşı mücadeleye devam vurgusunda bulundu.

‘ÇIPLAK ARAMAYA MARUZ KALDIK’

Teker teker söz alan öğrenciler yaşadıklarını anlattı. Gençliğin bugün toplumsal mücadelenin en dinamik gücü olduğunu vurgulayan serbest bırakılan bir öğrenci, ifadeye çağırılacakken, evlerinin özel harekat polisleri tarafından basıldığını, ters kelepçe yapılarak darp edildiklerini, yere yatırılarak gözaltına alındıklarını ve çıplak arama dayatmasına maruz bırakıldıklarını anlattı. “Daha düne kadar çıplak arama olmadığını söylüyorlardı” diyen öğrenci, “Ben dahil olmak üzere birçok arkadaşımız irademizin dışında çıplak aramaya maruz bırakıldık, tehdit edildik. Ama biliyoruz bizi bugün gözaltına almış olabilirler, bizi terörize etmeye çalışabilirler ama biz bu toplumun aydın ve devrimci yüzüyüz” diye konuştu.

‘BU DAVALAR KURGULANMIŞ TİYATROLARDIR’

Gözaltına alınıp serbest bırakılan diğer bir öğrenci de sabahın köründe yine devlet terörüyle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, “Biz biliyoruz ki bu uydurma suçlamalar ve davalar biz devrimcileri yargılamak için kurgulanmış tiyatrolardır. Biz bu davalardan her zaman olduğu gibi alnımızın akıyla çıktık. Bu gibi saçma sapan suçlamalarla, gözaltılar ve ev baskınlarıyla bizi yıldıracaklarını sananlara buradan sesleniyor; devrimciler hiçbir zaman gözaltı ve tutuklama terörüne baş eğmediler, eğmeyecekler” dedi.

‘BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ’

Söz alan diğer bir öğrenci ise, kayyum rektör sorunun sadece Boğaziçi’nin değil bütün üniversitelerin sorunu olduğunu vurguladı. Sırf üniversiteyi savundukları için bugün yargılandıklarını belirten öğrenci, “Komik delillerle gece yarısı evlerimize baskın yapıldı. Dün burada arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını beklerken yine aynı şekilde gözaltına alındık. Diyoruz ki; baskılar bizi yıldıramaz. Kayyum rektör istemiyoruz” vurgusunda bulundu.

‘DEVLET TERÖRÜ BİTENE KADAR BURADAYIZ’

Öğrencilerin savcılık ifadelerini takip eden avukatlardan Ezgi Önalan ise, demokratik protesto hakkını kullanan öğrencilerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. 2911 Sayılı Kanunu’na muhalefet ve polise mukavemet gibi hukuksuz suçlamalarla ev baskıları gerçekleştirdiğini hatırlatan Önalan, gözaltı sürecinde öğrencilere çıplak arama dayatıldığını ve işkence edildiğini belirtti. Öğrencilerin hastaneye giderken de darp edildiğini anlatan Önalan, “LGBTİ bireyleri tacize maruz kaldılar, hâlâ ölüm tehditleri alıyorlar. Bu durumu bu hale getiren öğrenciler değildir, onlar sadece protesto haklarını kullanmışlardır. İşkence failleri suçlarını çekene ve işkence ile çıplak arama, devlet terörü bitene kadar burada olacağız” dedi.

Sloganlar eşliğinde eylemi bitiren öğrenciler, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.