Sol Partili vekillerden HDP’ye bayraklı destek

Aralarında eşbaşkan Bernd Riexinger’in de bulunduğu bir grup Sol Partili parlamenter, Federal Meclis’te HDP bayrağı açarak gözaltına alınan siyasetçilerle dayanışma içinde oldukları mesajı verdi.

Alman Federal Meclis’inde grubu bulunan muhalefet partilerinden Sol Parti’den AKP-MHP iktidarının baskılarına karşı direnen HDP ile dayanışma mesajları devam ediyor. Federal Meclis’teki grup toplantısı sonrası Sol Partili bir grup vekil HDP açarak geçtiğimiz hafta aralarında HDP’li belediye eşbaşkanları, eski milletvekili ve yöneticilerin de bulunduğu siyasetçinin gözaltına alınmasını kınadılar.

Aralarında eşbaşkan Bernd Riexinger’in de bulunduğu vekiller, son gözaltıların Erdoğan rejimine karşı çıkan demokratik muhalefetin ezilmesine yönelik olduğunu belirttiler. HDP’ye yönelik basıkların son bulması için Angela Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümetin harekete geçmesini talep eden Sol Partililer HDP’nin baskılarla susturulamayacağını ifade ettiler.

Daha sonra şu Sol Partili vekiller teker teker HDP bayrağı açarak HDP ile dayanışma mesajlarını verdiler: Bernd Riexinger, Gökay Akbulut, Stefan Liebich, Michel Brandt, Cornelia Möhring, Ulla Jelpke, Simone Barrientos, Jörg Cezanne, Eva-Maria Schreiber, Jessica Tatti, Tobias Pflüger ve Andrej Hunko.