Sosyalistler adliye önünde: Yılmak yok, direniş var

Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen sosyalistlerin serbest bırakılması için yapılan eylemde, direnişin kazandıracağı vurgulandı.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ile ETHA Muhabiri Pınar Gayıp'ın da aralarında olduğu 20 kişinin sevk edildiği Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapıldı. ESP, SKM ve SDGF öncülüğünde düzenlenen eyleme, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu'nun yanı sıra sosyalist partiler katıldı.

'KAPILARI KIRACAĞIZ'

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, "Bu ülkede bize adliye kapılarında, mezarlıklarda ve cezaevlerinin önlerinde yan yana gelmek dayatılıyor" diyerek sözlerine başladı. Ezilenlerin birleşik mücadelesinin baltalanmaya çalışıldığını vurgulayan Taşkıran, ancak mücadelenin ve direnişin hız kesmeden devam ettiğini kaydetti. "İşte buradaki birleşik mücadeleyi parçalayamayacaklar” diyen Taşkıran, özgülük kapılarını mutlaka açacaklarının ve kazanacaklarının altını çizdi.

'YILMAK YOK, DİRENMEK VAR'

HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, “AKP-MHP faşist bloku her geçen gün kan kaybediyor, toplumdaki meşruluğunu da kaybediyor. Meşru olmayan bir iktidar ve artık ülkeyi yönetemiyor. Tüm baskı ve tutuklamalara rağmen halkların yeni yaşam özlemini gerçek kılacağız” dedi.

İktidarın, Libya'dan Kafkasya'ya savaşı körükleyerek, içeride de halklar arasında düşmanlığı yaratmaya çalıştığını vurgulayan Uğurlu, Türkiye halklarına şöyle seslendi: "Gelin, hep birlikte bu ülkeyi yaşanabilir bir ülke haline getirelim. Korkmayın, bir araya gelin. Alanlarda, sokaklarda bir araya gelelim, haklı olan, meşru olan biziz. Son sözü biz söyleyeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Yolumuz uzun ve meşakkatli ama yılmak yok, direnmek var."

'SOKAKLARDA OLMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahceci, sosyalistlerin Saray'ın talimatı ile gözaltına alındığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Saray'a itiraz eden, söz söyleyen kim varsa aynı faşist saldırı ile karşılanıyor. AKP, her şeye rağmen gençlerin, kadınların halkların isyanını bastıramıyor. İşte bu saldırı, bu isyana yönelik bir saldırıdır. Biz sokakta olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların yolu zalimlerin, kadın katillerini koruyanların yolu ama bizim yolumuz devrim şehitlerinin yoludur. Faşizme karşı sokakta olmaya, birleşmeye devam edeceğiz. Baskılar gençliği susturmadı, susturamayacak."

Gözaltına alınan ESP İl Yöneticisi Çınar Altan'ın babası Bahadır Altan ise çocuklarının haklı mücadelesi arkasında olduklarını vurgulaDI.

Adliyeye getirilen sosyalistler için bekleyiş sürüyor…