TTB'den sağlıkçıların gözaltına alınmasına tepki

TTB, sağlık emekçilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi, "Taleplerimizi dile getirmeye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Ankara Şehir Hastanesi’nde özlük hakları için seslerini duyurmak isterken gözaltına alınan sağlık emekçilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık-İş Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyen ve Teknikerleri Derneği ile Yurt-Sağlık Sendikası’nın eylemine yapılan saldırıda, ATO Başkanı Dr. Ali Karakoç ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu ile SES Ankara Şube eşbaşkanları ve Devrimci Sağlık-İş üyelerinin de aralarında bulunduğu sağlık emekçilerinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

‘GERÇEĞİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Anayasal haklarını kullanan sağlık emekçilerinin derhal serbest bırakılmasının istendiği açıklamada, şunlar belirtildi: "Emeğimize sahip çıkmak, yönetemeyenler yüzünden daha fazla sağlık çalışanı arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz demek sorumluluğumuz ve anayasal hakkımızdır, engellenemez. Pandemi koşullarında sağlıkçıları görmezden gelenlere rağmen taleplerimizi dile getirmeye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Gözaltına alınan ATO Başkanı Ali Karakoç’un da aralarında bulunduğu hekimler ve sağlık çalışanları derhal serbest bırakılmalıdır."

TTB ÜYELERİ EMNİYETTE ENGELLENDİ!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın da aralarında bulunduğu hekimler, gözaltılar için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Gözaltı sürecini izlemek isteyen TTB Merkez Konseyi üyeleri emniyetten çıkarıldı.
Zorla dışarı çıkartılan TTB Merkez Konseyi üyeleri Ankara Emniyeti Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Burada konuşan Fincancı, “Gözaltına alınan arkadaşlarımıza eşlik etmek, süreci izlemek ve ayrıca bu hukuksuz uygulamaya karşı sözümüzü söylemek için buraya Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne geldik. Bir kamu kurumunun içinde bulunmamıza izin vermediler ve bizi dışarıya çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar” dedi.
Fincancı, gözaltına alınan sağlık emekçilerinin ifade işlemlerinin geciktirildiğini gözlemlediklerini belirtti.