Urfa’da AKP lehine pusulalara tek tek mühür basıldı

Urfa'da AKP ve Erdoğan lehine kullanılan blok oyların görüntülerine ulaşıldı.

Sabah saatlerinden itibaren seçim usulsüzlükleri ve silahlı saldırıyla gündemden düşmeyen Urfa’da ihlaller bitmiyor.

HDP Seçim Koordinasyon Merkezi’ne ulaşan bir görüntüde, merkez Haliliye ilçesi Altındamla Mahallesi’ndeki 2006 nolu sandıkta, sandığın başına oturan şahıslardan birinin AKP ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan lehine pusulalara tek tek mühür bastığı, diğer bir şahsın da söz konusu pusulaları zarfa koyup sandığa attığı görülüyor.

Sandık başkanının da izlediği görüntüleri soran HDP'liler, görüntülere rağmen "Asılsız" cevabı aldı.

Oyların tamamının kullanıldığı sandığın oy sayma işleminin de yapıldığı ve HDP'nin 3 oyuna karşılık AKP'nin 155 oy aldığı iddia edildi.

Öte yandan Suruç Namık Kemal İlköğretim Okulu'na gözlem amaçlı giden Fransız Solidarité &Liberté Marseille heyetinden Annick Samouelian, Marie-Christine Tisseyre, Joel Dutto ve Mahmut Erol'un okul bahçesinde polisler tarafından alıkonulduğu ve gözaltı için savcılık kararı çıkmaması üzerine serbest bırakıldıkları ifade edildi.

Yine aynı şekilde Ceylanpınar ilçesine giden yabancı gözlemci heyetinin de ilçe girişindeki Kepez bölgesindeki arama noktasında gözaltına alındığı belirtildi.

Diğer yandan Siverek ilçesi Hüsnü Özyeğin İlköğretim okuluna sayım sonuçları için giden HDP ve DBP'liler, okulu saran AKP milletvekili ve adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın yandaşlarının saldırısına uğradı. Saldırıda DBP İlçe Eşbaşkanı Sedat Çelik'in başının yarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.