Yeşiller Partisi Sözcüsü: Polislerin silah ve zulümlerini gördük

HDP’nin çağrısı üzerine seçimler için Amed’e gelen Fransa Yeşiller Partisi Sözcüsü Sandra Regol, polisler tarafından engellendiklerini belirterek, “Kürtleri unutmayacağım, onların mücadelesini Fransa’ya taşıyacağım" dedi.

AKP’liler tarafından usulsüzlük ve sandıklara müdahaleler yaşandı. Bunların daha önce olacağını öngören Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçimlerini takip etmeleri amacıyla Fransa Yeşiller Partisi’ni Amed’e davet etmişti. Yeşiller Partisi Sözcüsü Sandra Regol, bölgede seçimlerin kullanıldığı okullara gitti. Regol, edindikleri izlenimleri ANF’ye anlattı.

‘POLİSLERİN SİLAH VE ZULÜMLERİNİ GÖRDÜK’

Regol, şunları belirtti: “Partimin diğer üyeleriyle beraber Amed’e geldik. Geliş amacımız daha çok seçimlere ilişkin bir rapor hazırlayıp Avrupa’ya götürmek içindir. Buraya gelişimiz bizim açımızdan çok önemlidir. Örneğin bugün Suruç’ta yaşanalar bizleri şpke etti. Halka güç vermek için geldiğimizi söyleyebilirim. Bugün Amed’in Hani ilçesine gitmek istiyorduk. Ama devlet güçleri bizi engellediler. Biz de il merkezinde kimi okulları gezdik. Birçok sorunla karşılaştım buralarda. Polisler bizi engelleyerek yaşanan sorunları belgelememizi istemediler.”

Birlikte geldikleri arkadaşlarının, Amed’de polislerin silahlarını, zulmünü ve çıkardıkları problemleri gördüklerini belirten Regol, “Burada yaşadıklarımız bizim için normal şeyler değil. Bu şekliyle demokratik uygulamalar olmadığını söyleyebilirim. Amed’de yaşanan seçim atmosferi şiddet altında geçtiğinden dolayı gerçekten şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Zaten bizim ekolojist partilerimiz her zaman Erdoğan diktatörlüğünü eleştiren açıklamalar yapıyorlar. İstanbul’da doğan bir senatörümüz sürekli Türkiye siyasetini aktarıyor. O yüzden de Türkiye’de yaşananlardan haberdarız" şeklinde konuştu.

‘KÜRTLERİ UNUTMAYACAĞIM’

Regol, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ben kendi adıma kesinlikle Amedlileri unutmayacağımızı belirtebilirim. Buradaki mücadeleyi de Fransa’ya taşıyacağımın sözünü verebilirim. Kimsenin Kürtleri ve yaşadıkları acıları unutmamaları için elimden geleni yağacağım."