YPS-JIN'den 'intikam hamlesi' kapsamında üç eylem

YPS-JIN Şehit Yıldız Gabar Misilleme Timleri, Van, Muğla ve Mersin'de düzenledikleri eylemlerde zırhlı bir polis aracı ve bir işyerini hedef aldıklarını bildirdi.

YPS-JIN Şehit Yıldız Gabar Misilleme Timleri, "Sömürgeciliğe ve ajan -işbirlikçiliğe yönelik intikam hamlesi" kapsamında üç farklı eylem gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yazılı açıklamada eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

"9 Ekim akşamı saat 20:15’de Van Xaçort mahallesinde polis zırhlı araca yönelik bombalı eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucunda düşman ölü ve yaralısı hakkında bilgi alınmazken, eylem sonrası düşman bölgeyi ablukaya aldı.

10 Ekim günü Muğla’nın Bodrum ilçesi Konacık mahallesinde faşist şahıslara ait bir iş yeri ateşe verildi. Eylem sonucunda yatak mağazası tamamen yandı.

11 Ekim günü Mersin’in Yenişehir ilçesi Güvenevler mahallesi 20. Caddede saat 16:30’da önceden yerleştirilen bomba patlatıldı. Patlama şehrin her yerinden duyulurken, büyük bir korkuya kapılan düşman olay yerine uzun bir süre gelemedi. Eylem sonucuna dair net bilgi alınmadı."

Misilleme Timleri, ayrıca şunları belirtti: "Kürdistan’da faşizmin hat safhada olduğu bir zamanda, bizler özgürlüğü hat safhaya çıkaracağız! Ne Önderliğimiz üzerinde yürütülen tecriti kabul edeceğiz! Ne de asimilasyon ve soykırıma karşı sessiz kalacağız. Her anımıza, her saat, her dakikamızda düşman bilincinde olarak kendimizi ve çevremizi eylemsel kılarak var olan düşmana karşı topyekün cevap vereceğiz. Toplum olarak soykırım kıskacına karşı özgürleşme hamlesinde birleşmeliyiz."