1 Haziran ihanet çizgisini de bertaraf etti

Kerkük’teki HPG ve YJA Star gerillaları: 1 Haziran Hamlesi'yle Kürdistan'da işbirlikçi ihanet çizgisi bertaraf edildi, halkımıza karşı bu çizginin başarmayacağı gösterildi.

Kerkük’teki HPG ve YJA Star gerillaları, 4. yıldönümünde 1 Haziran 2004 Hamlesi'ni değerlendirdi.

YJA Star gerillası Nûjin Mako, Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin askeri ve siyasi olarak etkisizleştirilmek istendiğini belirterek, 1 Haziran Hamlesi'nin buna cidde ve yerinde bir müdahale olduğunu söyledi. Hem düşmana anladığı dilde net bir yanıt verildiğini hem de 'içerideki düşman uzantıları'nın boşa çıkarıldığını vurgulayan Mako, şimdi de aynı ruhla cephelerde olduklarını kaydetti. Sömürgeciliğe karşı askeri ve siyasi mücadelenin kesintisiz olarak her alanda sürdüğünü belirten Mako, "Bugün de 1 Haziran Hamlesi ruhuyla üzerimize düşen görevleri yerine getiriyor ve bu ruhla başarıyı garantileyeceğiz” dedi.

TASFİYECİLİK BERTARAF EDİLDİ

1 Haziran'ın hem Kürt Özgürlük Hareketi hem de  Kürt halkı için çok önemli bir tarih olduğuna işaret eden HPG gerillası Baz Mordem, dayatılan ihanet ve tasfiyeciliğin en başta Öcalan'ın müdahalesiyle bertaraf edildiğini söyledi. 1 Haziran Hamlesi'nin bir çok değişimi de beraberinde getirdiğini anımsatarak, şunları ifade etti: " HPG’de yeniden yapılanma, savaş durumunda yenilikler ve eylem performansında değişiklikler yaşandı. 1 Haziran Hamlesi'yle Kürdistan'da işbirlikçi ihanet çizgisi bertaraf edildi, halkımıza karşı bu çizginin başarmayacağı gösterildi."

 Gerilla Mordem, 2014'ten sonraki bütün gelişmelerde 1 Haziran ruhunun varlığına dikkat çekerek, "Gerillada gelişen bu fedai ruh ve bu savaş performansı, sömürgecilerde büyük bir korku yaratıyor. 1 Haziran Hamlesi ruhuyla bu süreci zaferle  taçlandıracağız” diye konuştu.