21 Kürt siyasetçi için tutuklama talebi

Amed merkezli birçok kentte yapılan operasyonda gözaltına alınan 26 TJA, DTK, DBP, HDP, HDK üye ve yöneticisinden 21'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 5 kişi ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde bekletiliyor.

Amed’de 14 Haziran’da birçok ilde Tevgêra Jinên Azad (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üye ve yöneticilerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 21'i emniyetteki ifade işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

Savcı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanan; Nalan Gözden, Mehmet Güzel, A. Baran Dağ, Sibel İldan, Zeynep Altınkaynak, Sara Aktaş, Şahcan Tünel, Salih Keleş, Selahaddin Kaygusuz, Kerem Duruk, Necla Nergiz, Sibel Elvan, Hasan İnatçı, Helbest İlkan, Cengiz Sökmen, Paşa Şeker, Ebubekir Budak, Ayşe Yağcı, Evren Ortaç, Hanım Aydın ve Selahattin Çap’ın ifadelerini almadan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Gözaltında olan Ercan Arslan, Ayşe Gökkan, Gül Kızıltaş, Devran Balkaş ve Yüksel Baran ise emniyette tutuluyor. Hatice Uçar ve Devran Ak ise emniyetteki ifadelerin ardından serbest bırakılmıştı.

Hakimlikteki sorguların gece geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.