3 savaşçının kimlik bilgileri açıklandı

YPG Basın Merkezi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 3 savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren savaşçıların kimliğini açıkladı.

Şehitlerin ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı dileyen YPG Basın Merkezi, olumsuz hava koşullarına rağmen Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Tüm Kuzey Suriye bileşenlerinin yer aldığı Fırat’ın Gazabı Eylem Merkezi’nin eylemlerini arttırarak, binlerce sivili korumaya alıp, bölgeyi DAİŞ çetelerinden temizlendiğine dikkat çeken YPG Basın Merkezi, “Hamle kapsamında savaşçılarımız 14 Ocak gümü Mahmudiye beldesinin kuzey doğusuna düşen Odyan köyünü DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirerek, bir adım daha DAİŞ terörünün merkezine yaklaşmıştır. Hemle kapsamında 30 Aralık 2016 ile 1 Ocak 2017 tarihlerinde YPG savaşçıları olarak büyük bir moralle hamleye katılan Argeş Amed ve Çiya Nemir arkadaşlarımız, büyük bir cesaret ve fedakarlıkla DAIŞ çetelerin mevzilerine yürümüş ve şehadete ulaşmışlardı” dedi.

YPG savaşçısı Dilbirîn Qamişlo’nun da Qamişlo kentindeki tamirhanede görevini yürütürken 13 Ocak günü kalp kirizi sonucu şehadete ulaştığı kaydedilen açıklamada, şehitlerin aileleri ve tüm Kürdistan halklarına başsağlığı dilendi. Açıklamanın sonunda ise “Şehitlerin yolunda yürüyeceğimizin ve onlara layık olacağımızın sözünü veriyoruz” sözü yenilendi.

Yaşamını yitiren YPG savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Adı soyadı: Veysel Kardaş
Kod adı: Argeş Amed
Annde adı: Songül
Baba adı: Hüsamettin
Doğum yeri: Amed
Şehadet yeri ve tarihi: Rakka, Caber Xerbî köyü 30/12/2016

Adı soyadı: Nevraz Resul
Kod adı: Çiya Nemir
Anne adı: Meryem
Baba adı: Resûl
Doğum yeri: Qeladiz
Şehadet yeri ve tarihi: Rakka, Caber Xerbî köyü 1/1/2017

Adı soyadı: Mihemed Fewaz El-Îsa
Kod adı: Dilbirîn Qamişlo
Anne adı: Feryal
Baba adı: Fewaz
Doğum yeri: Hesekê
Şehadet yeri ve tarihi: Qamişlo, kalp kirizi sonucu, 13/1/2017