3 YPG savaşçısının kimlikleri açıklandı

Yaşamını yitiren 3 savaşçının kimliğini açıklayan YPG, "her üç şehit arkadaşımızın şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyor, onların direnişleri karşısında saygıyla eğiliyoruz" dedi.

YPG Basın Merkezi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG açıklamasında “Rakka halkının çağrısı üzerine başlatılan Rakka Özgürleştirme Hamlesi'nin 2. Aşaması 10 Aralık 2016 tarihinde başlamış tüm hızıyla devam etmektedir. Hamle, QSD Askeri Meclisi'nce DAIŞ terörünü bitirmek amacıyla başlatılmıştır.

Hamlenin 2.Aşaması sonucunda 197 köy ve onlarca mezra ile stratejik tepelerin yanı sıra tarihi Caber Kalesi’nin de içinde yer aldığı 2 bin 480 kilometrekarelik bir alan özgürleştirilmiştir. Özgürleştirilen bu alanlarda çok sayıda temas ve çatışma yaşanmıştır. Bu alanlardan biri de Küçük Siwêdiya köyüdür. 15 Ocak 2017 tarihinde DAIŞ çetelerinin bu köye yönelik çok şiddetli saldırıları olmuş, bu saldırılara karşı kahramanca savaşan, DAIŞ saldırılarının püskürtülmesinde rol oynayan 3 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.

YPG ve YPJ olarak her üç şehit arkadaşımızın şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyor, onların direnişleri karşısında saygıyla eğiliyoruz. Başta şehit ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Onların direnişlerinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" denildi.

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Brusk Kobanê

Adı Soyadı: Ferhad Heci

Ana Adı: Şahide

Baba Adı: Heci

Doğum Yeri: Kobanê, Çapen köyü

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Küçük Siwêdiya köyü /15-01-2017

***

Kod Adı: Mazlum Kobanê

Adı Soyadı: Ehmed Hisen

Ana Adı: Edla

Baba Adı: Sefer

Doğum Yeri: Kobanê, Çort köyü

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Küçük Siwêdiya köyü /15-01-2017

***

Kod Adı: Zinar Kobanê

Adı Soyadı: Bozan Şex Mihemed

Ana Adı: Fatma

Baba Adı: Şex Mihemed

Doğum Yeri: Kobanê, Birzinar köyü

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Küçük Siwêdiya köyü /15-01-2017”