3 YPG savaşçısının kimlikleri açıklandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’ne yaşamını yitiren 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıklandı.

Rakka’nın özgürleştirilmesi için başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nin tüm hızıyla sürdüğünü ve kentin üç taraftan kuşatıldığını belirten YPG, "Rakka’nın batısında bulunan Tabqa tarafında 10 gündür şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. DAIŞ çeteleri kuşatmayı kırmak için tüm gücüyle savaşçılara saldırmaktadır" dedi.

YPG açıklamasında şunlar ifade edildi:

"Halk Savunma Birlikleri(YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri(YPJ) savaşçıları, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) çatısı altında üstlendikleri rolle büyük fedakarlık göstermektedir. DAIŞ’in zulmü altındaki binlerce sivilin, çetelerin işgalinden birçok köy, mezra, kasaba ve stratejik yerin kurtarılması şehitlerin emek ve fedakarlığına bağlıdır.

30 Mart 2017 tarihinde Rakka ve Tabqa kırsalında sivillerin kurtarılması ve bölgenin savunmasında yer alan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Her üç şehit arkadaşımız da hedefine kilitlenmiş, çetelere karşı öfkeliydi. Bu özellikleriyle aralıksız mücadele gösterdiler ve özgürlük savaşçılarına örnek oldular.

YPG ve YPJ olarak her üç kahraman arkadaşın şahsında tüm devrim şehitlerini anıyoruz. Başta şehit ailelerini ve tüm Kürdistan ve Kuzey Suriye halklarına başsağlığı diliyoruz. Rojava-Kuzey Suriye devriminde canını feda eden şehitlerimizin yolunu takip edeceğimizin sözünü yineliyoruz."

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Derwîş Demhat

Adı Soyadı: Firat Saglam

Ana Adı: Xalida

Baba Adı: Adil

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka 30 Mart 2017

***

Kod Adı: Şoreş Rojava

Adı Soyadı: Elaa Swêlih

Ana Adı: Yazî

Baba Adı: Xalid

Doğum Yeri: Til Hemîs

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka 29 Mart 2017

***

Kod Adı: Şoreş Qamişlo

Adı Soyadı: Ehmed El-Hebîb

Ana Adı: Sebah

Baba Adı: Ayid

Doğum Yeri: Qamişlo, Bezone

Şahadet Yeri ve Tarihi: Tabqa 30 Mart 2017”